Megdőlhet a látogatói rekord a XI. BME Egyetemi Napokon

Minden eddiginél több vendégre számítanak idén a kedden kezdődött hallgatói fesztiválon.

„Bízunk benne, hogy megduplázzuk a 2015-ös év látogatói létszámát Budapest legnagyobb, egyetemekhez köthető rendezvényén” – beszélt a várakozásairól a bme.hu-nak Orbán Balázs főszervező. Hozzátette: a program népszerűségét alátámasztja, hogy a kezdő napra az összes online megvásárolható diákbérlet elkelt, így már csak helyszíni jegyek kaphatók.

A Sziget Fesztivál után a második legnagyobb budapesti zenei szórakoztató eseményen a 18-20 éves fiatalok ízléséhez igazították a kulturális kínálatot. Több mint félszáz hazai és nemzetközi fellépő között az elektronikus zene, az alternatív rockzene, a rap, a house és a disco képviselői, lemezlovasai is színpadra állnak, a retro és a „házibuli” előadói pedig az egykori egyetemi bulik hangulatát idézik meg.

A főszervező beszámolt arról is, hogy idén bővítik a gasztronómiai kínálatot és helyet biztosítanak a streed food egyik válfajának, a „food truck”- étkeztetésnek, amely lehetőséget ad az egyedi kialakítású járművekben, az úgynevezett guruló büfékocsikban a minőségi, különleges ételek és italok elkészítésére, értékesítésére. A három napig tartó rendezvényt több éve a déli campus közeli Infoparkban tartják (1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 2.), a zenés produkciók három színpadon tekinthetők meg.

A programsorozat második napján a hagyományokhoz híven a „BME Önkéntes Napot” szervezték meg, amelynek keretében a résztvevők a XI. kerület valamely óvodájának, iskolájának, idősek otthonának megszépítésében segédkeztek (Az Önkéntes Napról készült képes beszámolónk hamarosan elérhető lesz a bme.hu-n – szerk.).

A BME Egyetemi Napokhoz kapcsolódó Sportnapot szeptember 20-án rendezik meg a BME Sportközpontban és a BME Sporttelepen (1117 Budapest, Bogdánfy u. 12.).

Az Egyetemi Napokat 2007-ben tartották meg először, akkor mindössze 4500 négyzetméteren zajlottak a programok, idén már több mint duplájára szélesítették ki a rendezvényterületet. Az első évben naponta átlagosan 1500-an koncerteztek a helyszínen, ez a szám azóta több ezerrel nőtt.

További információ és program a XI. BME Egyetemi Napok honlapján és facebook oldalán.

TZS - GI

Fotók forrása: XI. BME Egyetemi Napok Facebook oldal