A Műegyetem virtuális standja is várja az Online Educatio Kiállítás résztvevőit

A jövő csütörtökön kezdődő nemzetközi oktatási seregszemlén a BME képzéseiről mindent megtudhatnak a felvételi előtt állók, a mesterképzést keresők, valamint a szülők és a pedagógusok.

2021. január 21-23. között az Educatio Online Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás digitálisan kialakított 3D környezetben lesz bejárható. Az online felületre lépve két fő menüpont – a kiállítás és az előadótér – közül választhatnak az érdeklődők.  A kiállítás menüponton belül a BME standjára kattintva láthatóvá válnak a műegyetemi karok felületei, amelyeken keresztül a felvételiző diákok minden hasznos információt elérhetnek a 2021 szeptemberében induló képzésekről és a felvételi követelményekről. Ugyanott videófilmek mutatják be a képzéseket és a meeting room funkciót használva a hallgatóktól és oktatóktól is kérdezhetnek a résztvevők, információt kaphatnak az elérhető szakokról, valamint a diploma megszerzése utáni kiváló munkaerőpiaci lehetőségekről is.

 A BME bemutatkozó kisfilmje az Online Educatio Kiállításra készült

Live chat funkció is rendelkezésre áll, hogy a szakokkal, egyetemi szolgáltatásokkal vagy a felvételivel összefüggő kérdéseket feltegyék az érdeklődők. Érdemes a felületen elérhető kari tájékoztatókat elolvasni és a karok hivatalos weboldalait is böngészni.

Az előadótérre kattintva a BME-t bemutató kisfilm, valamint az Építőmérnöki Kar, a Gépészmérnöki Kar, a Villamosmérnöki és Informatikai Kar, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar, a Természettudományi Kar, valamint a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar videójai is megtekinthetők.

Az online oktatási szakkiállítás mindhárom napon 9-17 óra között várja az érdeklődőket. Az expón a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Műegyetem gazdag képzési kínálatáról az intézmény honlapján a Felvételizőknek menüpontban találhatók meg a legfontosabb információk; ahol az egyes karok szakjait ismertető BME Felvételi kalauz című kiadvány is letölthető. Szintén érdemes a novemberi BME Nyílt Hétről készült összefoglaló cikkben elérhető kari honlapok, videók linkjére kattintva megismerni, hogy oktatóink és hallgatóink szerint mi szükséges a sikeres felvételihez, a bennmaradáshoz és a diplomához.

 

BME Rektori Kabinet Kommunikációs Csoport

Kiemelt kép, bélyegkép forrása: Educatio Nemzetközi Online Szakkiállítás