A BME ismét a feltörekvő gazdaságok egyetemeinek világrangsorában

Közel ötven ország kimagaslóan versenyképes intézményei közé választották a Műegyetemet.

A Times Higher Education (THE) idén is összeállította a feltörekvő gazdaságok egyetemeinek rangsorát. A Műegyetem a THE Emerging Economies Ranking 2021-es listáján a 351-400. helyen szerepel. Az idei rangsor rekordot döntött, már ami a világranglistán szereplő felsőoktatási intézmények számát illeti. A tavalyihoz képest 14%-kal emelkedett a résztvevők száma, így 2021-ben immáron 48 ország 606 intézményét rangsorolta a THE világranglista.

A magyar intézmények közül a Semmelweis Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem ,a Szegedi Tudományegyetem, valamint a Corvinus Egyetem  és a Szent István Egyetem, illetve a Miskolci Egyetem szerepel a rangsorban.

A 2021-es Emerging Economies Rankings legjobb egyetemeinek kimagasló eredményeket kellett felmutatniuk az oktatás, a kutatás, a nemzetközi együttműködés és a piaci kapcsolatok területén. A lista összeállításakor a tanulási környezetet, a kutatás minőségét, az intézményhez köthető publikációk idézése és a publikációkban közreműködő társszerzők számát, a piaci bevételt, illetve a külföldi oktatók és hallgatók arányát vizsgálták.

Az első három helyezett mindegyike Kínában található (Tsinghua Egyetem, Peking Egyetem, Zheijang Egyetem).

A teljes rangsor ITT tekinthető meg.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem további nemzetközi rangsorokban elért helyezéseiről a bme.hu aloldalán olvashatók részletek.

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Csoport