Hazánkban elsőként a Műegyetemen indul űrmérnök és építményinformatikai képzés

A nemzetközi munkaerőpiacon is komoly értékkel bíró, a jövő kihívásaira is válaszolni képes szaktudást alapoznak meg a BME mesterképzései

A műszaki és informatikai képzési terület népszerűségének további növekedésére számít a BME: 2022 szeptemberétől speciális szakembereket képző űrmérnök és építményinformatika mesterképzést is indít.

Az űrmérnök mesterképzés 5 műegyetemi kar együttműködésében jön létre; a hallgatók űripari projektekbe kapcsolódhatnak be akár az egyetemen, akár ipari partnereknél. A megszerzett tudást mind a hazai, mind a nemzetközi űrszektorban kamatoztathatják, a kutatási területen kiemelkedők pedig akár doktori (PhD) képzésen is folytathatják tanulmányaikat.

Az angol nyelvű építményinformatikai mérnökképzéssel hiánypótló és az építőiparban is teret nyerő digitalizációt középpontba helyező programmal reagál az igényekre a Műegyetem. Az itt végző hallgatók az épített környezettel és létesítményekkel kapcsolatos kihívások informatikai, valamint építőmérnöki tudást igénylő problémáinak megoldására is alkalmassá válnak.

“Számítunk arra, hogy 2022-ben a gazdasági mellett a műszaki és az informatikai képzési területet választó jelentkezők száma is növekedni fog. Sőt, a természettudományi képzési területen is növekedést várunk. Már csak azért is, mert a Műegyetemen minden karon olyan szakembereket képezünk, akik nemcsak most, hanem tíz–húsz év múlva is alkalmasak lesznek a kor problémáinak megoldására” - összegezte Bihari Péter, a BME oktatási rektorhelyettese.

2021. november 26-án induló Online Nyílt Napok programsorozaton az új képzésekről is tájékozódhatnak majd a felvételizők.

 

HA