Tudj meg mindent rólunk és gyere a Műegyetemre!

Személyes jelenléttel és online részvételi lehetőséggel is várják a továbbtanulás után érdeklődőket a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon január 13. és 15. között.

„Személyesen és az online térben is találkozhatnak velünk a továbbtanulási döntés előtt álló fiatalok, akiknek igyekszünk valamennyi kérdésére választ adni. A Műegyetemen elérhető képzéseket, a tanulmányokon túli szakmai fejlődési lehetőségeket, a nyelvtanulási és az ösztöndíj programokat is bemutatjuk a műszaki, a mérnöki, a természet-, a gazdaság- és a humántudományi oktatásaink iránt érdeklődőknek” – foglalta össze a BME intézményi megjelenésének céljait Németh Ákos, a BME Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (BME HSZI) vezetője. A 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást  2022. január 13-15-én 10:00 és 17:00 között rendezik meg hibrid formában: személyesen a Hungexpo-n az aktuális járványügyi intézkedéseknek megfelelően, továbbá a helyszíni kiállítást online platformon is leképezik, ahová virtuálisan csatlakozhatnak az érdeklődők.

Az immáron 22. alkalommal megrendezett fővárosi Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás célja, hogy választ adjon a felsőoktatáshoz és a továbbképzéshez kapcsolódó kérdésekre, összekösse a hazai és a külföldi egyetemeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket és a továbbtanulás előtt állókat.

Az ingyenesen látogatható, ám regisztrációhoz kötött háromnapos börzén szinte valamennyi felsőoktatási intézmény, köztük a Műegyetem is bemutatkozik az érdeklődőknek. A kiállítók között az intézmények oktatói, hallgatói adják át első kézből a legaktuálisabb információkat.

A szervezők gondoltak a pedagógusokra, intézményvezetőkre is, akik a hazai felsőoktatás legnagyobb seregszemléjén tájékozódhatnak a legújabb szakmai újításokról, módszerekről vagy akár a magyar felsőoktatás jövőjéről is. Az érdekes programelemek között lesznek kerekasztal-beszélgetések, tudományos kísérletek és szórakoztató programok, a virtuális eseményen online tájékoztatók, szakmai előadások és virtuális kávézó is várja az érdeklődőket.

20.000 négyzetméter alapterületen, 18 ország közel 200 kiállítója vesz részt az eseményen, köztük a Műegyetem egy egységes, 150 négyzetméteres standdal. A színes és az intézmény egészét képviselő installációnál a BME valamennyi karának oktatói és hallgatói is jelen lesznek. A látogatókat pihenő részleggel és babzsákokkal is várják.

 

A rendezvény programjai között is lesznek műegyetemi előadások:

 

A Hungexpo-n személyesen megtekinthető előadások:

 

január 14. (péntek) 11:00-12:30

Czigány Tibor, a BME rektora köszöntője

Szili Ákos, a BME Egyetemi Hallgatói Képviselet (EHK) elnökének köszöntője

A Műegyetem 8 karának bemutatkozása

 

A virtuális térben elérhető tájékoztatók:

 

január 14. (péntek) 13:00 órától

A Műegyetemet népszerűsítő interjút adnak:

Bihari Péter, a BME oktatási rektorhelyettese

Szili Ákos, a BME Egyetemi Hallgatói Képviselet (EHK) elnöke

 

A börze szervezői, valamint a felsőoktatási ágazatirányítás a Digitális Jólét Program online platformmal támogatja a rendezvény virtuális megrendezésének lehetőségét. Az online tér látogatói a személyes jelenléttel résztvevőkhöz hasonlóan részletes információkat tudhatnak meg a felsőoktatási intézményben induló képzésekről. Az érdeklődőknek online kiadványokat, audiovizuális anyagokat kínálnak, emellett lehetőséget biztosítanak a közvetlen kommunikációra is.

A 3D-s virtuális térben a BME egyedi, a műegyetemi arculathoz illő virtuális kiállítói standdal jelenik meg, ahol különböző, az intézményt bemutató videókat és letölthető kiadványokat találhatnak az érdeklődők. A rendezvény szakmai előadásait, bemutatkozóit online is követhetik a nézők, ahogyan a webkonferenciákat is. A kiállítói standnál lehetőség lesz a videochatre a hallgatókkal és az oktatókkal.

A platform a kiállítás után is elérhető lesz a kiállítók és a látogatók számára, segítve a beiskolázási kampányok sikerességét.

Az online elérhetőségről bővebb tájékoztatót az Educatio Kiállítás honlapján kaphatnak az érdeklődők.

A személyes részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Lehetőség van egyéni és a középiskolásoknak az egyszerűbb ügyintézés érdekében csoportos regisztrációra is. A helyszíni belépés a regisztrációt követően e-mailben megkapott QR kód elektronikus vagy nyomtatott formátumú felmutatásával lehetséges.

A jelenleg érvényes járványügyi korlátozások szerint a látogatók belépése védettségi igazolványhoz (plasztikkártya vagy mobilapplikáció, ill. személyi igazolvány) és maszkviseléshez egyaránt kötött. Ám nem elfogadható a negatív PCR teszt, valamint az ellenanyag szint vizsgálatáról szóló dokumentum sem. A személyes jelenlét lehetősége, valamint a belépés feltételei az aktuális járványügyi intézkedések szerint változhatnak.

„A pályaválasztás előtt álló fiatalok a későbbi életüket nagyban meghatározó döntés előtt állnak. Szeretnénk biztosítani számukra minden olyan információt, amelyek birtokában felelősségteljesen hozhatják meg ezt az elhatározást. Mindenkit arra bíztatunk, hogy használja ki az alkalmat, tájékozódjon és tegye fel az őt foglalkoztató kérdést. Biztosan választ talál rá. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Műegyetem (virtuális) standjánál is” – bíztatott a részvételre Németh Ákos.

 

TZS

Fotó: Educatio Szakkiállítás honlapja