Már várják a pályázatokat a 2021. évi BME-Pro Progressio Innovációs Díjra

Műegyetemi oktatók, kutatók vagy oktatói, kutatói csoportok legújabb kutatás-fejlesztési és innovációs eredményeikkel jelentkezhetnek a felhívásra.

A tehetséggondozást és az innovációs tevékenységet egyaránt támogatja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mellett működő Pro Progressio Alapítvány, amely újból meghirdeti a BME-Pro Progressio Innovációs Díj pályázatot.

Az alapítvány kuratóriuma több mint egy évtizeddel ezelőtt, 2011-ben az egyetem vezetésével közösen megalapította a minden évben egyszer kiadható, a Műegyetem legkiemelkedőbb innovációs teljesítményeinek elismerésére szolgáló díjat. Évente maximum 2 elismerést osztanak ki, egyenként 1-1 millió forint támogatási összeggel.

Az aktuális felhívás szerint a 2021. évi BME-Pro Progressio Innovációs Díjra olyan 2017. és 2021. között született kutatás-fejlesztési, ill. innovációs eredménnyel – új termék és/vagy szolgáltatás, új eljárás – lehet pályázni, amelynek alkalmazásba vétele, esetleg értékesítése megtörtént vagy hasznosítása nagyon előrehaladott állapotban van, vagy már elkezdődött.

A pályázat tartalmi és formai követelményei:

Maximum 3 oldalas összefoglaló (mellékletek nélkül):

  • bemutató a kutatás-fejlesztési tevékenység során elért eredményekről,
  • leírás a K+F tevékenység hasznosítása, alkalmazása révén elért gazdasági eredményekről.

 

A pályázónak nyilatkoznia kell:

  • a pályázatban foglalt információk hitelességéről,
  • a szellemi tulajdont érintő jogokról és azok státuszáról (pl. szabadalommal védett, átadott, hasznosított stb.), valamint valamennyi érintett beleegyezéséről,
  • a munkahelyi vezető (általában tanszékvezető, intézet igazgató) támogatásáról.

A pályázatok elbírálását szakértői bizottság végzi, javaslata alapján a végleges döntést a Pro Progressio Alapítvány Kuratóriuma hozza meg.

Az elbírálásnál figyelembe veszik a benyújtott téma újszerűségét és kreativitását (40%-ban), míg nagyobb arányban (60%) a hasznosítás során elért vagy a közeljövőben elérhető gazdasági eredmény és társadalmi nyereség számít.

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. április 21.

 

A döntésről a pályázók június 15-ig értesítést kapnak.

 

A pályázatot elektronikusan, 1 db pdf file formátumban a ppai@proprogressio.hu e-mail címre szükséges benyújtani, a levél másodlagos címzettjeként (másolatban) megadva az alábbi elérhetőséget: ppai@m365.bme.hu.

 

További információk a Pro Progressio Alapítvány elérhetőségein kérhetők:

Cím: 1111 Budapest, Egry József utca 18. V1 épület C szárny, Galéria 3. szoba

Telefon: +36 1 463 2600, +36 1 463 1258.

 

TZS-HA

Képek forrása: pixabay