Tovább nőtt a Műegyetem népszerűsége a felvételizők körében

A felsőoktatásba jelentkező több mint 126 ezer fiatal közül minden tizedik a Műegyetemre jelentkezett. Első helyen több mint 6 ezren választották a BME valamelyik képzését.

A felvi.hu adatai szerint idén az elmúlt 12 évben a legtöbben, 126 449-en, a tavalyinál 21,6%-kal többen jelentkeztek felsőoktatási intézményekbe Magyarországon. Az adatok a tavalyi évhez képest az érdeklődés 10%-os növekedését jelzik a Műegyetem iránt is, ahová összesen 12 693 jelentkezést nyújtottak be. A legnépszerűbb magyar egyetemek között ezzel a BME megőrizte 6. helyét. A topligás egyetemekhez hasonlóan a jelentkezők mintegy fele írta be elsőhelyre a Műegyetemet, több mint hatezren legjobban műegyetemisták szeretnének lenni. A tavalyi évhez képest ez a szám 8,9%-os növekedést jelent.

Az alapszakok iránti érdeklődés jelentősen 11,9%-kal nőtt. Az első helyes alapszakos jelentkezések tekintetében sikeresen mutatkozott be az országban egyedülálló, új angol nyelvű fizikus-mérnök alapképzési szak, ami 81 fő elsőhelyes jelentkezést mondhat magáénak. Nagy az érdeklődés az újonnan meghirdetett levelező munkarendű mesterképzési szakokra (infrastruktúra-építőmérnöki, logisztikai mérnöki). Ahogyan az építészmérnöki alapszak iránt is úgy tovább nőtt az építészmérnöki osztatlan szak iránti érdeklődés is, a tavalyi évhez képest 49-cel többen, 315-en adták be jelentkezésüket. Népszerűek a BME gazdasági képzései is: gazdálkodási és menedzsment alapszak is jelentősen erősödött, kiemelkedően nőtt a pénzügy-számvitel alapszak és a nemzetközi gazdálkodásra jelentkezők száma is. Jelentős növekedést mutat a gépészmérnöki, a járműmérnök és az üzemmérnök-informatikus alapszak is.

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság