Kerekasztal válaszok a kérdésre: miért válaszd első helyen a Műegyetemet?

Sikeres volt a január 30-án a továbbtanulásról és a BME előnyeiről megrendezett kerekasztal beszélgetés. A hibrid eseményt az interneten több százan kísérték figyelemmel. 

A felsőoktatási jelentkezési határidő- február 15.- közeledtével a Műegyetem élőben, online is közvetített rendezvénnyel segítette a felvételizőket döntésük meghozatalában. A kerekasztal beszélgetés részvevői nemcsak a pontszámítással kapcsolatban adtak hasznos információkat, hanem az egyetemi élettel is megismertették az érdeklődőket.

A felvételi pontszámítás és az intézményi pontok rejtelmeibe Bihari Péter oktatási rektorhelyettes vezette be az érdeklődőket, Szalmáné Csete Mária egyetemi docens a BME Gazdaság-és Társadalomtudományi Kar nemzetközi dékánhelyettese a Műegyetem nemzetközi kapcsolatainak jelentőségét emelte ki. Nagy Balázs a BME Építőmérnöki Karának egyetemi docense többek között az egyetemen kihasználható szinergiákra hívta fel a nézők figyelmét.

Balogh Eszter a BME Villamosmérnöki Kar mesterszakos hallgatója a BME Motorsport csapatkapitánya és Kapu Tibor BME Gépészmérnöki Karának egykori hallgatója, gépészmérnök, a HUNOR - Magyar Űrhajósprogram űrhajós jelöltje pedig személyes motivációikat, egyetemi élményeiket osztották meg az érdeklődőkkel. Az esemény moderátora Kovács István a BME Gazdaság-és Társadalomtudományi Karának adjunktusa volt.

A felvételivel kapcsolatban minden információ megtalálható a felvi.bme.hu oldalon, ahol pontszámitó kalkulátor is segíti az esélylatolgatást.

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság

Fotó: Geberle B.