Információk

 
MIÉRT A BME?
 
Mert az itt megszerzett tudás és képesség garancia a sikerre! 
 
A BME karai, képzései nemzetközi színtéren is megállják a helyüket, végzettjeink rendkívül keresettek a munkaerőpiacon, nagy részük már a mesterképzés alatt is a gazdasági szféra vezető vállalatainál helyezkedik el. A BME frissdiplomásai többségében egy hónapon belül el tudnak helyezkedni. Ezt segítik az egyes mesterszakokon szervezett duális képzések, valamint a Műegyetem és a vállalati szféra tagjai közötti együttműködés alapján kialakított gyakornoki programok.
 
Aki a mesterszakos diploma megszerzése után még tovább kíván lépni, a BME tizenhárom doktori iskolája közül választhat. További tanulmányokat folytathat a műszaki tudományok, az informatikai tudományok, a bölcsészettudományok, a társadalomtudományok vagy a természettudományok területén.
 
A doktori képzést a teljes oktatási folyamatunkat végig kísérő tehetséggondozás alapozza meg, amelyet célszerű a lehető legkorábban elkezdeni. Ennek jó példája a jelentős ösztöndíjat nyújtó Új Nemzeti Kiválósági Programban a leendő elsőévesek által benyújtható pályázat („Tehetségre fel!”), amit középiskolai tanulmányi, művészeti és szakmai versenyeken elért helyezéssel/minősítéssel vagy ösztöndíjjal rendelkező hallgatók adhatnak be. 
 
 
 
 
KAROK
 
 
 
 
               KÉPZÉSI FORMÁK                    TEHETSÉGGONDOZÁS         KUTATÁS-FEJLESZTÉS-INNOVÁCIÓ
 
 
HALLGATÓI ÉLET                             SPORT