BME Horizon Europe 2023-24 Launch Week eseménysorozat

Időpont: 
2023. január 30. 10:00 és 2023. február 03. 14:30 között
Helyszín: 
BME R épület 113.
Kategória: 
Rendezvény
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
Schenk Borbála, schenk.borbala@bme.hu
A rendezvényt a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központja (FIEK) szervezi, célja, hogy segítse a BME kutatóinak felkészülését a sikeres európai kutatási pályázati szereplésre. 
  
Tavaly decemberben több mint 750 felhívás jelent meg a Horizon Europe 2023-24-es pályázati program keretében, de ez a szám a következő időszakban, az új felhívások megjelenésével várhatóan nőni fog. A pályázatok, szinte minden kutatási területen egyaránt lehetőséget kínálnak egyéni és konzorciális pályázatokra, bottom-up, illetve alkalmazott kutatási lehetőségekre, kutatás-központú, vagy technológiai fejlesztésre fókuszáló pályázatokra is. 
 
 
2023. január 30 – február 3. között minden nap 10:00-14:30 óra között megrendezésre kerülő BME Horizon Europe 2023-24 Launch Week célja, hogy segítse a BME kutatóinak felkészülését a sikeres pályázati szereplésre:  
 
  • Támogassa közös érdeklődésű és komplementer tudású kutatói teamek megalakulását az egyetemen belül találkozását, pályázati együttműködések elindítását 
  • személyre szabott, praktikus tájékoztatást adjon pályázati formákról és lehetőségekről, 
  • tájékoztatást adjon olyan területeken, melyekben az európai pályázatok logikája jelentősen eltér a magyar pályázati rendszerétől.  
 
A rendezvényen a FIEK új formátumokkal támogatja a párbeszédet, a kapcsolatteremtést, valamint és az előre megadott témákon kívül mellett lehetőség van a programot a résztvevők érdeklődésének megfelelően alakítani. 
 
A Launch Week program előkészítéseként a FIEK a BME Competence Map-en szereplő kutatócsoportok részére személyre szabott tervet készít a számukra relevánsnak tartott Horizon Europe pályázati felhívásokból. A kutatócsoportok javaslatokat kapnak arra nézve is, hogy az érdeklődésük alapján mely más kutatócsoportokkal lenne érdemes a szerdai matchmaking session során rövid találkozót szervezni és konzultációs időpontokat foglalhatnak a csütörtök-pénteki napokra.