„A mesterséges intelligencia emberközpontú szabályozása”

Időpont: 
2023. június 28. 09:00
Helyszín: 
 I épület (1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 2.)
Kategória: 
Konferencia
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
Villamosmérnöki és Informatikai Kar

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara nemzetközi konferenciát szervez az  „A mesterséges intelligencia emberközpontú szabályozása”  (“Human-centred Regulation of AI”) címmel.  

 

 

A konferencia célja, hogy bemutassa a várhatóan június 14-én elfogadásra kerülőAI Acttörvény tervezetét, annak céljait, felépítését, értelmezését, elérhető információ forrásokat és oktatási elemeket, illetve előírt gyakorlati teendőket. Ismertetjük a BME "Emberközpontú MI" M.Sc. programját is, amelynek elemei felnőttképzésben is elérhetőek lesznek. Az esemény folyamán és a kerekasztal megbeszélésen fórumot biztosítunk arra, hogy a résztvevők megvitathassák a mesterséges intelligencia fejlődésével és szabályozásával kapcsolatban felmerülő etikai dilemmákat, nyílt kutatási-fejlesztési problémákat, és az éppen rendkívül aktuálissá váló AI Act jogi-törvényi keretének gyakorlati kérdéseit. 

 

A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött, és mind hazai MI iparági szereplőket, mind érdeklődő diákokat nagy számban várunk.

 

A konferencia programja: Program - Human-Centred Regulation of AI  

Regisztráció: A rendezvény személyes jelenléttel zajlik, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: Registration - Human-Centred Regulation of AI