A jövő az atomenergia és a megújulók egyensúlya? – Egy délután a háztartások energiájáról a Műegyetemen

Időpont: 
2023. december 14. 17:00
Helyszín: 
Q épület Heller Farkas nagyelőadó
Kategória: 
Rendezvény
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
Rektori Kabinet

Mitől lehet fenntartható a háztartásunk energiagazdálkodása? Mitől lehet az ország energigazdálkodása kiszámítható és gazdasági, valamint környezeti szempontból is fenntartható a jövőben?

A BME szakértői a tudomány hónapjának kiemelt rendezvényén saját kutatásaik és gyakorlati tapasztalataik alapján adnak választ ezekre a kérdésekre a Műegyetem tudomány hónapja alkalmából szervezett eseményen.

Aszódi Attila és kutatócsoportja a gépi tanulási módszer segítségével vizsgálta a nap- és a szélenergia, valamint az atomenergia együttműködési lehetőségeit 19 ország stratégiáját elemezve. A kutatócsoport arra kereste a választ, hogy a nap- és a szélenergia fejlesztésével milyen mértékig lehet a villamosenergia-rendszert karbonsemleges villamosenergiával ellátni, és egy ilyen rendszerben az időjárásfüggő megújuló forrásokkal hogyan tudnak az atomerőművek együttműködni.

Az előadáson a Műegyetem szakértői bemutatják, hogyan biztosíthatja a jövő háztartásainak fenntartható működését és a változó villamosenergia-igényhez alkalmazkodni képes ellátását a megújuló energiaforrások és az atomerőművek együttes alkalmazása az ország energiarendszerében.

 

REGISZTRÁCIÓ

 

Tegye fel kérdését online az alábbi linken, hogy választ kapjon rá a rendezvényen, december 14-én!