Fenntartható Energia Workshop

Időpont: 
2024. április 24. 15:00 és 16:30 között
Helyszín: 
K épület – Pécsi Eszter terem
Kategória: 
Workshop
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
Rektori Kabinet

A BME a Fenntarthatóságért munkacsoport egyik fontos célja a tájékoztatás, szemléletformálás, ezért idén áprilistól kezdődően több, sokakat foglalkoztató, kurrens témában szervez workshopokat. A sorozat első témája a Fenntartható Energia két neves szakember, Dr. Aszódi Attila a BME Természettudományi Karának dékája és Dr. Kaderják Péter, a BME Zéró Karbon Központ igazgatójának részvételével. A rövid előadásokat a felmerülő kérdések megválaszolása és diszkusszió követ, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 
Regisztrációs link: https://regisztracio.bme.hu/fenntarthato-energia-workshop-20240424

A két téma:

Az atomenergia szerepe a fenntarthatóságban

A téma szakértője Dr. Aszódi Attila a BME Természettudományi Karának dékánja, a Nukleáris Technikai Intézet egyetemi tanára, a 2003-as áprilisi paksi üzemzavart követően 2004 júniusáig Paksra kiküldött miniszteri biztosként tevékenykedett, a fukushimai balesetet követően pedig az Európai Bizottság szakértőjeként vett részt az európai atomerőművek Célzott Biztonsági Felülvizsgálatában.

 

High-tech akkumulátoripar Magyarországon: Fenntarthatósági és gazdaságfejlesztési aspektusok a hazai akkumulátoripari értéklánc fejlesztése kapcsán

A téma szakértője Dr. Kaderják Péter komoly akadémiai és szakpolitikai tapasztalattal rendelkezik az energiaszektor szabályozás és az energia- és klímapolitika területén. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működő Zéró Karbon Központ vezetőjeként jelenleg olyan szakpolitikai javaslatokon, projekteken, kutatási és oktatási programokon dolgozik, amelyek egy klímasemleges Magyarország megteremtését célozzák.