Ugyintézést segítő felület, BME a legjobbak között

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről  2017. június 07. és június 14. között.

2017. június 07. KÖZÉP_70 záróesemény, könyvbemutató

A BME Középülettervezési Tanszéke az építészet közösségi jellegéről való nyitott párbeszéddel és a fogalom újragondolásával ünnepelte 70. tanévét. A jubileumi év zárásaként a jövő irányába lépnek tovább: a legfiatalabb generáció nyolc építésze villantja fel 5-5 percben elképzeléseit az építészetről.

http://tervlap.hu/cikk/show/id/5378

 

2017. június 08. Így írhatsz tökéletes esszét a nyelvvizsgán: mire kaphatsz maximális pontszámot?

BME-nyelvvizsgaközpont A BME nyelvvizsgájának íráskészség részében két feladatot kell megoldanotok: írnotok kell egy 170-200 szavas informális magánlevelet, valamint egy internetes fórumhozzászólást 120-140 szavas terjedelemben.

http://eduline.hu/nyelvtanulas/2017/6/8/esszeiras_nyelvvizsga_kulfoldi_egyetem_77XTJ4

 

2017. június 08. Itt a friss egyetemi világrangsor: hat magyar került fel a 2018-as listára

A QS az elmúlt években összeállította többek között az 50 évnél fiatalabb egyetemek, a legélhetőbb egyetemvárosok, Kelet-Európa, Közép-Ázsia, Latin-Amerika legjobb felsőoktatási intézményeinek rangsorát, de tematikus rangsorokat is készítenek, amelyekben több magyar egyetem - például az ELTE, a CEU, a Corvinus, a BME, a debreceni, a pécsi és a szegedi egyetem, a Semmelweis - is rendre jól szerepel. A világ legjobbjai közé került a magyar egyetem: itt a friss felsőoktatási rangsor A Quacquarelli Symonds több nemzetközi felsőoktatási rangsorára is felkerült a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). "A Műegyetem a hazai intézmények legjobbjaként hét szakterületen is az elit kategóriába került a csaknem 4500 felsőoktatási intézmény alkotta világrangsorban" - írja közleményében az egyetem.

http://eduline.hu/felsooktatas/2017/6/8/QS_egyetemi_vilagrangsor_2018_6KZB2V

További megjelenés:

https://www.vasarnapihirek.hu/friss/rajta_vagyunk_a_listan

https://profitline.hu/hircentrum/hir/367720/Tobb-mint-8-milliardbol-fejleszti-az-e-ugyintezest-a-NISZ-Zrt.

http://www.vasarhely24.com/cikk/szeged/17068/ismet_rangsorba_szedtek_a_vilag_top_egyetemeit_a_szegedi_vezeti_a_magyar_mezonyt

http://www.hajdupress.hu/cikk/magasan-jegyzik-a-debreceni-egyetemet

http://www.haon.hu/nemzetkozi-nepszerusegnek-orvend-a-debreceni-egyetem/3510060

http://elteonline.hu/kozelet/2017/06/13/ismet-szerepel-az-elte-a-qs-rangsoran/

 

2017. június 08. Pályázati felhívás – MedInProt Szinergia VII.

Az ELTE, a BME, az SE és az MTA-TTK munkatársainak kooperációjába mostantól bekapcsolódhatnak az MTA kutatóintézet-hálózatában és/vagy az államilag finanszírozott felsőoktatási intézményekben dolgozó főállású kutató-oktatók is.

http://semmelweis.hu/hirek/2017/06/08/palyazati-felhivas-medinprot-szinergia-vii/

 

2017. június 08. Új korszakba lép a bürokrácia

A Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem, az Idomsoft Zrt. és Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség közreműködésével az állampolgárok és a vállalkozások ügyintézését segítő online felület, valamint a hivatalok, intézmények együttműködését segítő fejlesztés jön létre - adta hírül a társaság.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/uj_korszakba_lep_a_burokracia.640531.html

További megjelenés:

https://www.vg.hu/penzugy/tobb-milliard-megy-el-e-ugyintezes-fejlesztesre-534919/

http://magyaridok.hu/gazdasag/tobb-mint-8-milliardbol-fejleszti-az-e-ugyintezest-nisz-zrt-1800565/

http://bitport.hu/jovore-mar-szuf-on-intezhetjuk-az-e-on-kormanyzati-ugyeinket

http://infoter.eu/cikk/tobb-mint-8-milliardbol-fejleszti-az-e-ugyintezest-a-nisz-zrt

http://hirlevel.egov.hu/2017/06/11/nisz-zrt-ujdonsagok-az-e-ugyintezesben/

http://www.minuszos.hu/tobb-mint-nyolcmilliardbol-fejleszti-az-e-ugyintezest-a-nisz-zrt/

 

2017. június 09. Júniusban Open Academy

A június 15-én megrendezendő ingyenes konferenciára a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő szakembereket várják a szervezők.

A konferencia helyszínéül a BME Q épülete és az ország egyik legmodernebb auditóriuma a Simonyi Károly előadóterem szolgál majd, ahova a 17 órakor kezdődő programra minden a vállalati informatika iránt érdeklődő szakembert várnak.

http://computerworld.hu/computerworld/juniusban-open-academy.html

További megjelenés:

http://bitport.hu/nyarkezdo-ingyenes-open-academy-a-bme-n-fejlesztoknek

 

2017. június 09. Velencei Biennálé - Kiírták a 2018-as magyar kiállítás pályázatát

A zsűri elnöke Fabényi Julia, tagjai pedig Boros Géza művészettörténész, a Lumú Velencei Biennále Irodája vezetője; Kim Attila építész, a Velencei Biennále román pavilonjának nemzeti biztosa; Nemes Attila művészettörténész, kulturális mediátor; Pelényi Margit, a Magyar Építőművészek Szövetségének alelnöke; Salamin Ferenc építész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja; Somogyi Krisztina építészetkritikus, vizuális intelligenciakutató, egyetemi docens, a BME Építőművészeti Doktori Iskola oktatója, valamint Szipőcs Krisztina művészettörténész, a Lumú szakmai igazgató-helyettese lesznek. A pályázatok beadási határideje szeptember 15.

http://webradio.hu/hirek/kultura/velencei_biennale_-_kiirtak_a_2018-as_magyar_kiallitas_palyazatat

További megjelenés:

http://artnews.hu/2017/06/08/startol-2018-evi-velencei-biennale/

 

2017. június 12. Szabihíd, négy hétvégén

Június 24-én a budapesti Egyetemek Kötélhúzó Bajnokságát rendezik meg. Ezen a szombaton négy felsőoktatási intézmény hallgatói mérkőznek meg egymással. A Budapest Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Testnevelési Egyetem hallgatói küzdenek majd. Az első helyezett csapat tagjai egy erre az alkalomra készült kupát vehetnek át.

https://turizmus.com/desztinaciok/szabihid-negy-hetvegen-1152030

További megjelenés:

http://travelo.hu/csaladbarat/2017/06/12/kotelhuzo_bajnoksagot_tartanak_hetvegente_a_lezart_szabadsag_hidon/

http://9.kerulet.ittlakunk.hu/kozlekedes/170613/osszesen-negy-hetvegen-lesz-gyalogosoke-szabadsag-hid-peldaul-most-kovetkezon

http://bevezetem.eu/2017/06/13/iden-is-szabihid

http://www.presztizs.com/paletta/iden-szabihid

http://bdpst24.hu/2017/06/13/iden-is-szabihid/

http://hellotrend.hu/15111/iden-is-szabihid/

http://www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=138716

 

2017. június 12. OGY - Krónika 11. rész (azonnali kérdés

Fónagy János államtitkár egyetértett azzal, fontos kérdés, hogy a szakemberek utánpótlását hosszú távon biztosítsák, és ezt meg is teszik. A szekszárdi szakképzési centrum és a paksi energetikai szakgimnázium és kollégium kiszolgálja a középfokú igényeket - jelezte. Emellett a Műegyetem természettudományi karának nukleáris technikai intézete egyetemközi oktatási intézményként a hallgatók képzését valósítja meg - közölte az államtitkár.

http://webradio.hu/hirek/belfold/ogy_-_kronika_11_resz_azonnali_kerdesek_-2017-06-12

 

2017. június 12. Nívós elismerés tehetségeknek

A világhírű Kossuth-díjas művész, zenekarvezető emlékére létrejött Benkó Sándor Művészeti Alapítvány 2017-től évente díjazza a hazai zenei élet kiemelkedő fiatal tehetségeit. Az alapítvány kuratóriumának a család képviselőin kívül három neves szakember, közéleti személyiség a tagja. Dr. Batta András Széchenyi- és Erkel Ferenc-díjas zenetörténész, a Zeneakadémia korábbi rektora képviseli a mérnök-művész-egyetemi oktató munkásságának zenei oldalát, dr. Józsa János akadémikus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora a műszaki területet. Habsburg György rendkívüli és meghatalmazott nagykövet a művészhez fűződő szoros személyes kapcsolatra való tekintettel vállalta a kurátori tisztséget.

http://www.kultura.hu/nivos-elismeres

 

2017. június 13. Milliárdokat kapnak az egyetemi műhelyek

Az első projekt konzorciumvezetője a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, tagjai pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Széchenyi István Egyetem. Ők 1 milliárd 761 millió forinthoz jutottak a "tehetséggondozás és kutatói utánpótlás fejlesztése az autonóm járműirányítási technológiák területén" című programjukkal.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/milliardokat_kapnak_az_egyetemi_muhelyek.641057.html