BME Matematika verseny

Időpont: 
2018. április 27. 14:15 és 18:00 között
Helyszín: 
I épület B szárny 025-ös terem
Kategória: 
Verseny
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
BME Analízis Tanszék

Ki vehet részt a versenyen?

A BME bármely nappali tagozatos hallgatója. Előzetes jelentkezés nem szükséges.

A verseny jellege

Bár az értékelés során többféle kategória is van (első éves / fölső éves, matematikus / nem matematikus), a feladatsor egységesen mindenkinek ugyanaz, és általában 10 nehéz, elgondolkodtató feladatból áll. Mindegyik feladat 10 pontot ér, de lényegesen különböző második megoldásra vagy a feladat általánosítására többletpontokat is lehet kapni. Általában 4 feladat megoldása már I. díjat, 3 feladaté II. díjat, 2 feladaté III. díjat, 1 feladaté pedig dicséretet szokott jelenteni. A 10 feladat csak azért van kitűzve, hogy mindenki kiválaszthassa a számára rokonszenvesebb témákat (analízis, algebra, geometria, kombinatórika, számelmélet, valószínüségszámítás, stb). Az utóbbi 4 év feladatsora: 2014, 2015, 2016, 2017.

Használható segédeszközök

Az internetes csatlakozásra illetve egyéb módon kommunikációra képes elektronikus eszközökön kívül a versenyen bármi fölhasználható. (Pl. könyv, jegyzet, számológép.)

Egyéb

A versenyen elért díj előnyt jelent a matematika tanszékeken a demonstrátori pályázatnál illetve bármely egyéb egyetemi pályázatnál (pl. köztársasági ösztöndíj). A BME szinten legjobb 4-5 versenyzőből csapatot alakítunk, mely képviseli a BME-t a nyaranta megrendezett nemzetközi matematika versenyen.

További információ az Analízis Tanszék honlapján.