A negyedik ipari forradalomban rejlő kihívások és lehetőségek

Időpont: 
2018. április 25. 15:00 és 17:00 között
Helyszín: 
K épület 1. em. Díszterem (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.)
Kategória: 
Rendezvény
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
BME VIK

A digitalizáció nem varázsszó többé: ott van mindenütt, a munkában, a tanulásban, a magánéletünkben. Felgyorsította a világot, átalakította a társas kapcsolatainkat, és rengeteg innovációval korábban hihetetlen dolgokat tett mindennapivá. De közben számos kihívás, kérdés is felmerül: könnyebbé teszi vagy elveszi a munkánkat, biztonságban vagyunk-e mi és az adataink a virtuális térben, lépést tudunk-e tartani a száguldással?

Joe Kaeser, a Siemens világvállalat globális elnök-vezérigazgatója magyarországi látogatása alkalmából előadást tart a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen arról, hogy milyen hatással van a digitális átalakulás és a negyedik ipari forradalom a társadalomra.

Az előadás előtt ünnepélyes keretek között kerül sor a Siemens Zrt. és a BME  között immár 20. éve fennálló, sikeres együttműködés 2018/2019-es évre szóló megállapodásának aláírására Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója és Józsa János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora részvételével.

Program:

  • 15.00 – 15.30 Érkezés
  • 15.30 – 16.00 Köszöntőt mond: Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója és Józsa János, a BME rektora, majd a támogatási szerződés ünnepélyes aláírása
  • 16.00 – 16.30 Joe Kaeser, a Siemens AG elnök-vezérigazgatójának előadása (angol nyelven, tolmácsolás nélkül)

Részvételi szándékodat, kérjük, jelezd a BME VIK honlapján.