"Fizika mindenki"

Időpont: 
2018. április 25. 15:00
Helyszín: 
BME EIT Neumann tárgyaló
Kategória: 
Verseny
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
BME EIT

2. FORDULÓ (DÖNTŐ):

Szóbeli előadás

A 2. (szóbeli) fordulón az első fordulóban elért eredmény alapján meghívott csapatok mutatják be pályaművüket maximum 10-10 percben. A döntőbe jutott pályaművek kiegészítése, feljavítása megengedett, valamint a szóbeli előadásra való tekintettel a diák eredeti szövegei csökkenthetők a bemutató látványossága érdekében. Videó vagy film típusú pályamű vetítéséhez hozzá tartozik a benyújtott kiegészítő (magyarázó) prezentáció bemutatása. Figyelem, a teljes bemutató ebben az esetben sem haladhatja meg a 10 percet! A zsűri támogatja a helyszínen bemutatásra kerülő kísérleteket, de ezek technikai feltételeit, illetve az általunk biztosított lehetőségeket az első forduló eredményeinek közlésével egyidejűleg fogjuk ismertetni.

A döntőben a zsűri az előadásokat az alábbi szempontok szerint pontozza és értékeli:

  • az előadás színvonala,
  • a bemutatott anyag szakmai színvonala,
  • saját kísérlet bemutatása (helyszínen vagy felvételen), illetve
  • az egyediség, különlegesség,

A zsűri a következő díjakat ítéli oda:

Kategóriánként az I., II. és III. helyezés díját, valamint - a Fizika mindenkinek és a Matematika mindenkinek versenyek együttes eredményei alapján - a „Legeredményesebb felkészítő tanár” és a „Legsikeresebb iskola” címeket.

Eredményhirdetés

A zsűri a szóbeli verseny napján eredményhirdetést is tart, de az I-III. helyezettek a pontos sorrendet csak az „Ünnepélyes díjátadáson” tudják meg. Az eredményeket és a díjazott pályaművek elektronikus változatait a www.eit.bme.hu weboldalon is megjelentetjük.

Ünnepélyes díjátadás

A „Fizika mindenkinek” és a Matematika mindenkinek” versenyek közös ünnepélyes díjátadásának időpontjáról, helyszínéről és programjáról a 2. (szóbeli) fordulók során adunk tájékoztatást a helyszínen, és emellett az érintetteknek e-mailben külön értesítést küldünk.

További információ a BME EISZ oldalán.