DANUrB - Duna Napok

Időpont: 
2018. június 29 (Egész nap) és 2018. július 01 (Egész nap) között
Helyszín: 
Esztergom-Párkány, Ráckeve
Kategória: 
Egyéb
Szervezés: 
külső
Kapcsolattartó: 
BME ÉPK Urbanisztika Tanszék

A Duna nemzetközi napját június 29-én ünnepeljük, így ehhez az alkalomhoz több város, több ország is csatlakozik különböző kulturális és sport programokkal.

Magyarországon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karának Urbanisztika Tanszéke által vezetett Interreg DANUrB – Danube Urban Brand – projekt keretében tavaly és idén is ’Duna Napoknak’ elnevezett programsorozattal csatlakoztunk a nemzetközi eseményhez.

Esztergom és Párkány városa idén már második alkalommal várja június 29-30-án sokszínű programokkal az érdeklődőket a közös eseményen, de 2018-ban Ráckeve városa is bekapcsolódik, ahol három napon át tartó programsorozatban lehet része a helyieknek és az odalátogatóknak június 29-től július 1-ig.  

A DANUrB program egyik fontos célja a Duna menti régiók kulturális identitásának erősítése egy átfogó kulturális hálózat létrehozásával, valamint feltérképezni a használaton kívüli rejtett kulturális és társadalmi erőforrásokat, épített örökséget. A projekttel összhangban a Duna Napok eseménysorozat célja az, hogy a helyi kulturális értékekre és örökségre hívja fel a figyelmet a meglévő programok összekötésével, valamint újabb összefogások kialakításának elősegítésével.

 

Esztergom és Párkány programjai itt olvashatók.

Ráckeve programjai itt érhetők el.