Versenyezz klímabarát kreativitásból, együttműködésből, szellemi állóképességből!

Időpont: 
2018. október 25. 14:00 és 2018. október 26. 14:00 között
Helyszín: 
V1 épület, C szárny
Kategória: 
Rendezvény
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
Környezetgazdaságtan Tanszék
A Climathon 2018 idén is várja a fenntarthatóság jegyében elkötelezett előadók, diákok, fejlesztők, szakértők vagy a téma iránt érdeklődők jelentkezését, akik szívesen részt vennének egy 24 órás „brainstorming”-on, amely során napjaink aktuális környezeti problémáira keressük a választ.
 
A 2018-as budapesti Climathon a Duna-part fejlesztését tűzte ki maga elé, ezen belül is a közterületek, hidak, folyómenti létesítmények innovációját, fenntartható és környezetbarát megoldások kivitelezését. 
Hogyan lehetne javítani a folyóparti közterületeken kialakult hőszigethatást okos megoldásokkal? Hogyan lehet a folyómenti urbanizált területeket „klímabiztossá” tenni? Hogyan hangolható össze a Duna (nagyon) változó vízjárása a felső rakpart fenntarthatóvá-tételével? Melyek a takarékos háztartási villamosenergia-fogyasztás, fűtési energiafelhasználás és melegvízhasználat előmozdításának lehetőségei? Hogyan lehet elősegíteni a megújuló energiahordozók elterjesztését a lakóépületekben? Melyek lehetnek a közösségi közlekedés és a kerékpáros közlekedés elterjesztésének leghatékonyabb PR eszközei? Ezekre és sok egyéb másra keressük a választ a 2018. október 25-26-án megrendezésre kerülő eseményen. 
 
A 24 órás esemény rendkívül színes programokkal várja a jelentkezőket. A jó hangulat garantált: a Climathon keretében sor fog kerülni csapatépítésre, workshopokra, de akár egy kis levezető jógázásra is, majd zárásként természetesen nem marad el a jól megérdemelt jutalom sem, amit a győztes csapat fog elnyerni. A barátságos légkörben minden résztvevő úgy tudja megismertetni a saját elképzeléseit a többi résztvevővel, ahogy kívánja, illetve úgy dolgozik a probléma megoldásán, ahogy kényelmes. Az étkezés a 24 óra alatt biztosított minden versenyző számára, illetve csendes szobákkal is készülünk, kisebb pihenők céljából.
 
 
 
Tudnivalók:
 
  • Az ötletnek egy helyi kihívásra kell fókuszálnia.
  • Az ötlet legyen megvalósítható, életszerű (mind a kivitelezés, finanszírozás kapcsán).
  • A programra egyedül vagy csapatban is lehet jelentkezni.
  • A részvételnek nem feltétele egy konkrét, meghatározott projekt vagy ötlet, azonban aki rendelkezik ilyennel, annak ismertetnie kell azt az összegyűltek számára.
 
További információ az esemény Facebook oldalán és a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar oldalán található.