H-SPACE 2019 Nemzetközi Űrkutatási Konferencia

Időpont: 
2019. február 27. 14:00
Helyszín: 
K épület Díszterem, IB 026
Kategória: 
Konferencia
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
Egyesült Innovációs és Tudásközpont

 

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Egyesült Innovációs és Tudásközpontja és a Magyar Asztronautikai Társaság 2019. február 27-28. között rendezi meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) a H-SPACE nemzetközi űrkutatási konferenciák sorozatának immár ötödik eseményét, a H-SPACE 2019 rendezvényt. Ez egy nemzetközi űrkutatási konferencia, amely az űrkutatás és űrtevékenység tudományos, technológiai és oktatási kérdéseivel foglalkozik.
 
Részletes információk: http://space.bme.hu.
 
A rendezvény egy magyar nyelvű pódiumbeszélgetéssel a K épületbeli Díszteremben, "A holdraszállástól a Marsra szállásig" címmel, amelyen Almár Ivánnal és Sik Andrással beszélget Both Előd. Ezt követően 15.00-kor indul a konferencia angol nyelven, a keynote előadást Józsa János, a BME rektora fogja tartani, majd poszterszekció és tudományos előadások.
 
Másnap, február 28-án (csütörtök) reggeli kávéval kezdődik a konferencia 9.00-kor az I épület IB.026-os termében, ezt követik a különböző előadások tudományos, technológiai és oktatási témakörökben.
 
A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Az online regisztráció február 25-én délig érhető el a konferencia weboldalán. A rendezvényen - a terem korlátozott befogadóképessége miatt - maximum 200 fő vehet részt.
 
A konferencia részletes programja a space.bme.hu címen található.
 

További információ az eseménnyel kapcsolatban az Egyesült Innovációs és Tudásközpont oldalán illetve az esemény honlapján található.