Danube Cup 2021 - Duna-menti egyetemek vállalkozásindítási versenye

Időpont: 
2021. április 21. 09:00 és 18:00 között
Helyszín: 
Online
Kategória: 
Rendezvény
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
BME GTK

A  BME Gazdaság és Társadalomtudományi Kara a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen nemzetközi vállalkozásindítási versenyt szervez a Startup Safari Budapest-en a Duna-menti egyetemek részvételével.

A BME Gazdaság és Társadalomtudományi Kara és a Budapesti Corvinus Egyetem közösen rendezik a Danube Cup 2021 nemzetközi startup pitch versenyt a Duna-menti egyetemek hallgatóinak. A rendkívüli nemzetközi érdeklődére számot tartó eseménynek a Startup Safari Budapest ‘IdeasGoLive by Danube Cup’ journey-je ad otthont 2021. április 21-én.

A Danube Cup a BME és Corvinus közös rendezésű Duna Kupa versenyből nőtte ki magát mely a két budapesti egyetem hallgatói számára nyújtott lehetőséget vállalkozói ötleteiket bemutatni és versenyeztetni. A verseny maga pedig eredetileg a BME GTK egy népszerű kurzusából indult, Vecsenyi János és Danyi Pál oktatók "Innovatív vállalkozások indítása" c. tárgyából

A teljes napos esemény megkoronázása a Danube Cup 2021 pitch verseny lesz, ahol 4 ország 7 egyetemének 12 csapata száll ringbe a Danube Cup 2021 elnyeréséért.
A 4 ország delegált tagjaiból álló nemzetközi zsűri elnöke Derek F. Abell professzor lesz, aki az ETH Zürich professor emeritus-a. A legígéretesebb startup-ok belépőjegyeket nyernek az április 28-30. között Barcelonából online megrendezésre kerülő EU-Startups Summit eseményre, mely Európa talán legrangosabb startup versenye. Továbbá belépőt kapnak a 2021 júniusában Helsinkiben megrendezésre kerülő Arctic15 rendezvényre, mely egy online találkozóhely startup vállalkozók, befektetők, nagyvállalatok és a média számára több mint 60 országból.

A  nemzetközi versenyen a Corvinus és a Műegyetemen kívül a  következő külföldi egyetemek vesznek részt: Bécsi Gazdaságtudományi Egyetem (WU Vienna), Belgrádi Egyetem, Passaui Egyetem, Linzi Johannes Kepler Egyetem (JKU), OTH Regensburg, University of Applied Sciences.

A Danube Cup megrendezésével a végső cél, hogy a hazai Duna Kupa eddigi gyümölcsöző sikerét nemzetközi szintre emeljük. A nemzetközi rendezvénytől azt a hatást várjuk, hogy szorosabb együttműködés alakulhat ki a részt vevő egyetemek között a vállalkozásindítás terén, tudás- és tapasztalatmegosztás indul el, továbbá kiszélesedhetnek a részben már létező egyetemközi kooperációk.

A BME érdeklődő munkatársai és hallgatói jelezheti igényüket egy az egyetem által szponzorált, ingyenes belépőre a Startup Safari Budapest eseményre. Kérjük, ehhez töltsék ki a rövid regisztrációs kérdőívet:

https://www.uni-corvinus.hu/ninja-forms/11174jru

A Danube Cup 2021 esemény menetrendje:

  • 9.00-9.45: Christoph Bitzner (társalapító és CEO @ TheVentury, Bécs), előadás
  • 11.00-11.45: Andreas Böhm (társalapító és CEO @ One Logic, Passau), előadás
  • 14.00 - 18.00 - Danube Cup 2021 döntő, ezen belül

14.00-14.50: Összefoglalás a Danube Cup 2021 elődöntőjéről
15.00-16.30: Danube Cup 2021 döntő, pitch verseny
16.30-17.30: A zsűri dönt, ez alatt:
16.30-17.30: Igaz vagy hamis - interaktív kerekasztal-beszélgetés vállalkozás- indításról.

A meghívott vendégek:
- Peter Windischhofer (társalapító @ Refurbed, Bécs)
- Albert Wettstein (társalapító @ Munch, Budapest)
- Lea Frank (társalapító @ Anybill, Regensburg)

17.30-18.00: Díjátadó

További információ a versenyről és az élő közvetítésekről a hivatalos Startup Safari weboldalon és az esemény Facebook oldalán.

A Danube Cup 2021 versenyt a Nemzeti Tehetség Program anyagi hozzájárulásával valósul meg, az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület lebonyolításában. A 2021. április 21-ei verseny támogatói:

www.danubecup.net