PARIPA Szakmai Est

Időpont: 
2021. április 28. 16:00 és 17:30 között
Helyszín: 
VIKI videokonferencia rendszer
Kategória: 
Rendezvény
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék
Tanszékünkön egy olyan programot hoztunk létre, amely segít közelebb hozni egymáshoz az egyetemet és az ipart. A Partnerségben az iparral – hallgatói képzési és ösztöndíjprogramunkban (PARIPA) hallgatóink már korán magukba szívhatják a céges kompetenciákat és munkakultúrát, olyat tanulhatnak, amit az egyetemen nem. Persze a hatás kölcsönös, partnercégeink is olyan plusztudáshoz jutnak, amivel növelni tudják a versenyképességük.
A PARIPA programunknak vannak nyilvános eseményei is, ilyen a rendszeresen jelentkező PARIPA Szakmai Estek, amelynek kilencedik állomására április 28-án kerül sor, Tóth Csaba, a NISZ Zrt. Infokommunikációs és technológiai támogató ágazati igazgatója és Abonyi Zoltán, a NISZ Zrt. Videokonferencia rendszerek osztályvezetője mutatja be, hogy a digitalizáció, illetve a pandémia milyen változásokat hoz és hogyan lehet ezeket lekövetni. Az előadás során bemutatásra kerül a 2 éve működő távmeghallgatási rendszer, a piaci verseny, valamint a pandémia hatása a videokonferenciákra. Szó esik majd a nagy kereslet miatt megjelenő új igényekről, melyek mind-mind egy újabb fejlődési mérföldkő elérését segítik elő a technológia számára.
Ezzel is szeretnénk közelíteni az egyetem és az ipar szemléletét, ugyanis a megoldandó szakmai problémáink ugyanazok, az ügyfeleink pedig a céges partnerek, őket kell megnyernünk az együttműködésre és tanulni amennyit csak lehet tőlük.
 
Tóth Csaba és Abonyi Zoltán (NISZ Zrt.)
Helyzetkép pandémia idején: a videokonferencia eszközök jövője, kihívásai és buktatói a jelenben
 
Az előadás témája:
- NISZ Zrt. gyors bemutatás
- NISZ Zrt. videokonferencia (VIKI) szolgáltatás gyors áttekintő
- Videokonferencia jelen gyakorlati kihívásai
  • Pandémia hatása (felhasználás, forgalom, kihívások)
  • Videokonferencia térnyerésének problematikája
  • a Távmeghallgatás, mint egyedi alkalmazási terület sajátosságai
  • Mik az új igények? Mik a fejlesztési irányelvek? Mik a nehézségek?
  • Új igények, új játékosok, új verseny
  • Az állami szféra új és fokozott igényeinek kiszolgálása
  • Szabványos vagy egyszerű?
  • Cloud vagy on-Premis?
- Kérdés-Válasz
- Kvíz játék
Az előadás alatt gyakorlati példákon kerül bemutatásra be a videokonferenciák kora, amely a pandémiás helyzetben még inkább előtérbe került.
 
 
További információ a Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék honlapján vagy az esemény Facebook oldalán található.