ÚNKP konferencia: A jövő most is Te vagy!

Időpont: 
2022. május 25 (Egész nap)
Helyszín: 
Microsoft Teams
Kategória: 
Konferencia
Szervezés: 
BME-egyetem
Kapcsolattartó: 
Rektori Kabinet

A BME 2022. május 25-én virtuális térben szervezi meg a 2021/22. tanév ÚNKP záró rendezvényét „A jövő Te vagy!” - ÚNKP-s kutatások és kiválóságok a Műegyetemen” címmel. Az Új Nemzeti Kiválóság Program konferenciáján a BME ösztöndíjasai 18 szekcióban ismertetik legújabb kutatási eredményeiket. Az elmúlt évben a Műegyetem 180 hallgatója, doktorandusza és fiatal oktatója nyerte el a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított támogatást.

Mesterséges intelligencia, kvantumrendszerek, klímatudatos okos megoldások, számítógépes gyógyszertervezés – néhány téma azokból a 15 perces előadásokból, amelyekben az ifjú kutatók részletesen ismertetik vizsgált területeiket és a legújabb következtetéseiket. A tudományos prezentációk után a témával kapcsolatos diskurzusra is lehetőség nyílik, ahol az érdeklődők feltehetik a kérdéseiket, és részleteiben is megismerheti az adott tudományterületet. Microsoft Teams platformon keresztül lesznek elérhetők az online szekciók, a rendezvény weboldalán  a belépés technikai információi is megtalálhatók.

 

Konferenciaprogram

Az esemény részletes programja ITT elérhető!

 

Várunk minden tudományos téma iránt érdeklődőt és azokat a hallgatókat, ifjú kutatókat is, akik tudományos munkájukkal az ÚNKP felhívásra szeretnének pályázni!

Az ÚNKP ösztöndíjak pályázati rendszere az egyetemi tanulmányok kezdeti időszakától a doktori tanulmányokon át egészen a Bolyai+ ösztöndíjig támogatja a kutatói kiválóságot.

A 2021/2022-es tanévben 18 műegyetemi ösztöndíjas a középiskolai teljesítménye alapján, valamint az egyetemi alapképzések hallgatójaként nyerte el a támogatást. További 41 hallgató részesült mesterképzése során ösztöndíjban. Ezenkívül 54 doktori hallgató és 20 doktorvárományos, illetve posztdoktor kutatásainak feltételeit is biztosította az ösztöndíj. A program fontos eleme a Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíj, amelynek 47 támogatottja a Műegyetem kutatói közösségének új generációját adja.

(A korábbi ÚNKP ösztöndíjasok tapasztalatairól készült videóanyag a BME Youtube csatornáján látható, kari összeállításokban.)

A 2021/22. tanévi ÚNKP Konferencia témáinak rövid szinopszisa ebben az online kiadványban tekinthető meg.

A következő pályázati ciklus iránt érdeklődők a 2022/2023-as programról itt olvashatnak részleteket:, míg a pályázati anyag benyújtáshoz további információk az alábbi oldalon elérhetők: BME – ÚNKP 2022

 

 

Rektori Kabinet