Műegyetemistáé a legjobb gépek közötti kommunikációs appötlet a Telenor szerint

Fődíjas és a közlekedésinformatikai kategória győztese Bornemissza Péter lett a Mozgó szolgáltatók és ügyfeleik összehangoló alkalmazása című pályamunkával.

A Telenor Fedezd fel ma a holnap megoldásait! című pályázatára gépek közötti kommunikáció (M2M) témakörben küldhettek terveket a felsőoktatási intézmények hallgatói. A pályamunkákban olyan a mobilhálózatokon keresztül kommunikáló eszközök felhasználási lehetőségeinek bővítésére várt megoldásokat a szolgáltató, amelyek segítik a munkavégzést az egészségügy, a távfelügyelet, a közlekedésinformatika és biztonságtechnika területén és megkönnyítik az okoseszközök felhasználóinak hétköznapjait.

A győztes pálymunkában a terv szerint a mozgó szolgáltatók, mint például a webshopok futárszolgálatai, mozgó értékesítést végző cégek vagy a kistelepüléseken működő mobil posta munkatársai, GPS-képes okostelefonon és egy külön erre a célra fejlesztett alkalmazáson keresztül tennék elérhetővé a megrendelők számára járművük aktuális pozícióját. Emellett az ügyfél, vásárló is jelezhetné vásárlási szándékát az alkalmazásban, ezáltal kiszámíthatóbbá téve a szolgáltatást mind az ügyfelek, mind a szolgáltatók számára.

Tovább a HVG teljes cikkére.