Ipari együttműködések, versenyeredmények, okoseszközök és diplomás bérek

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2015. május 27-június 2. között.

 

2015. május 27. Az Ericsson nyitott innovációs teret alapít Budapesten

A BME már több mint 23 éve együttműködő partnere az Ericssonnak. Péceli Gábor rektor szerint „ez az új kezdeményezés eszköz arra, hogy közös tevékenységeinket egy magasabb szinten folytassuk, ahol az iparág kiaknázhatja az eredményeinket és építhet rájuk. Kutatómunkánk ipari alkalmazása inputként szolgálhat az oktatásunk számára, és a mérnökök új generációját vértezheti fel ezzel a naprakész és gyakorlati tudással.”

http://magyarhirlap.hu/cikk/26054/Az_Ericsson_nyitott_innovacios_teret_alapit_Budapesten

További megjelenések:

http://www.napigazdasag.hu/cikk/44832/

http://brandtrend.hu/dizajn-es-innovacio/2015/05/28/az-ericsson-innovacios-garazst-alapit

 

2015. május 28. Utánpótlás, válogatott: együttműködik a reptér a műegyetemmel

Egyedülálló megállapodást írt alá a Budapest Airport és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, amelynek az egyetem oktatói és hallgatói, valamint a repülőtér üzemeltetője is egyaránt a haszonélvezője.

http://iho.hu/hir/utanpotlas-valogatott-egyuttmukodik-a-repter-a-muegyetemmel-150528

 

2015. május 28. Vezető energetikai cégnél kamatoztatja tudását

Nagyon fiatalon, 32 évesen választották be az ország vezető energetikai szervezetének elnökségébe a szekszárdi Molnár Szabolcsot, a BME egykori gépészmérnök és épületenergetikai mérnök hallgatóját.

http://www.teol.hu/tolna/kozelet/vezeto-energetikai-cegnel-kamatoztatja-tudasat-613186

 

2015. május 29. MOL-csoport: második lett a magyar „Oil’s creed” a Freshhh versenyen

A csapat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem képviseletében érte el a második helyet a cseh és a ljubljanai egyetemek csapatai között. A Freshhh program jól illeszkedik a MOL-csoport vállalati stratégiájába, amely a legtehetségesebb fiatalokat kívánja megtalálni innovatív, díjnyertes tehetségkutató programjai révén.

http://valasz.hu/uzlet/eredmenyt-hirdetett-a-mol-csoport-masodik-lett-a-magyar-oils-creed-a-freshhh-versenyem-113101

 

2015. május 31. Okoseszközök és biztonság: a szakértő nem optimista

Okosotthonok esetén a meghibásodásnak nagyobb a valószínűsége, mint annak, hogy egy önjáró autóval az útra gurulást követően valami probléma történjen, miután a közbiztonságért felelős hatóság az útra gurulását engedélyezte – mondta Varró Dániel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán vezetésével megalakuló, kiberfizikai rendszerekkel foglalkozó kutatócsoport vezetője, a Lendület pályázat egyik nyertese.

http://mno.hu/tudomany/okoseszkozok-es-biztonsag-a-szakerto-nem-optimista-1287311

 

2015. május 31. Odébb van még a gépek lázadása

Kiss Bálint, a Budapesti Műszaki Egyetem Irányítástechnikai és Informatika Tanszékének vezetője szerint technológiai szempontból rengeteg olyan probléma van, amit még meg kell oldani. „Első körben fontos feladat lenne, hogy pontosítsuk, mit is értünk az alatt, hogy egy gép olyan intelligensen viselkedik, mint egy ember, érdekei vannak, vagy hatalmat gyakorol. Olyan műszaki jellegű specifikációkra, amelyekkel a mérnökök és az informatikusok foglalkoznak, ezek még nem lettek lefordítva.”

http://mno.hu/tudomany/odebb-van-meg-a-gepek-lazadasa-1288288

 

2015. május 31. „Címvédés” az országos felsőoktatási Creo tervezési versenyen

A versenysorozat eddigi történetében még nem fordult elő, hogy egy hallgató kétszer is diadalmaskodjon. Idén erre is sor került: Bartalus Dávid, a BME hallgatója szerezte meg ismét az első helyet. A harmadik helyezést Tóth Balázs, szintén a BME hallgatója érte el. A legtöbb hallgató a BME Formula Racing Team csapatból indult a versenyen, így ez a csapat egy különdíjban is részesült.

http://www.itextreme.hu/hirek/2015,05,31/cmvds_az_orszgos_felsoktatsi_creo_tervezsi_versenyen_

 

2015. június 1. Ezzel a diplomával lehet 230 ezret keresni már pályakezdőként

A diplomás-pályakövetési adatok szerint a műszaki végzettségűek nem csak átlagon felüli bérre számíthatnak, de jellemzően felsőfokú végzettséget igénylő munkakörben sikerül elhelyezkedniük. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csak a 8. a listában, de az itt végzett hallgatók így is 268 ezer forintos átlagbérrel számolhatnak.

http://eduline.hu/felsooktatas/2015/6/1/muszaki_vegzettseg_fizetes_J56O55

 

2015. június 2. Itt vannak az adatok: ennyit ér az informatikai diploma

A diplomás-pályakövetési adatok szerint az informatikai végzettséggel lehet a legjobban keresni. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a harmadik helyen áll a bruttó 321 ezer forintjával.

http://eduline.hu/felsooktatas/2015/6/2/Itt_vannak_az_adatok_ennyit_er_az_informati_2LEEDA#rss

 

2015. június 2. Csak keményen!

A kortárs művészeti GDP egyre nagyobb része nem a hagyományos kiállítási terekben, hanem az art-ipar keretein belül jön létre. Ezt képviseli az egyfajta edukatív és innovatív környezetalakítást jelentő Beton Workshop, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen zajló kurzus, amelynek folytatása három évre biztosított.

http://hvg.hu/hvgmuerto/20150602_Csak_kemenyen