BME-sikerek világversenyeken, másfél millió eurós fejlesztés

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2015. július 30- augusztus 5. között.

 

2015. július 30. SOLSUN: 1,4 millió euróból fejleszt kültéri világítást a BME

A Climate-KIC európai tudás- és innovációs közösség kutatási és fejlesztési projektjeinek keretében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéke négy konzorciumi partnerével (British Telecommunications Plc (UK), Select Innovations Limited (UK), Budapest Főváros Önkormányzata, PANNON Pro Innovációs Kft.) 1,4 millió euró támogatást nyert a SOLSUN (Sustainable Outdoor Lighting & Sensory Urban Networks) projektre a 2015-2017 időszakra.

http://www.edupress.hu/hirek/index.php?pid=egycikk&HirID=33643&hirlevel=1

 

2015. július 30. Saját motort fejlesztenének a BME cápái

A BME Shark Team 2014 februárjában alakult meg azzal a céllal, hogy a BME-sek a világ egyik legnagyobb energiatakarékossági versenyén, a Shell Eco marathonon is megmutathassák a a rátermettségüket .A csapat célja jelenleg saját motor fejlesztése.

http://www.autopro.hu/techtogether/Sajat-motort-fejlesztenenek-a-BME-capai/15833/

 

2015. július 31. Magyar csapat nyert díjat a Microsoft világversenyén

A magyar Mistory nyerte meg a TechReady-s Microsoft-dolgozók közönségdíját, a „People’s Choice Awardsot”! A csapat alapítói, Musicz Péter, Szabó Levente és Elekes Tamás a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar harmadéves BSC mérnökinformatikus hallgatói.

http://www.edupress.hu/hirek/index.php?pid=egycikk&HirID=33656&hirlevel=1

http://itcafe.hu/hir/microsoft_imagine_cup_2.html

 

2015. augusztus 2. Firenzei palota a Dunántúlon

Az ozorai vár dísztermében a Műegyetem Rajzi Tanszékének gipszmásolat-gyűjteményéből származó reneszánsz szoborreplikák idézik a vár egykori gazdagságát.

http://nol.hu/utazas/az-ozorai-pipo-var-1548351

 

2015. augusztus 2. Szabadságba integrált tudás

A BME ipari termék- és formatervezői szak mellett a BME mechatronikamérnök szakát is elvégezte Ozsvald Eszter formatervező, aki becsatlakozva a nemzetközi ipari dizájnba, termékfejlesztésbe a Budapest–New York–Sencsen háromszög között ingázik.

http://www.gyartastrend.hu/nyarimuszak/cikk/szabadsagba_integralt_tudas

 

2015. augusztus 3. Történelmi siker: magyarok a Las Vegas-i hackertalálkozón

A BME HIT CrySyS !SpamAndHex csapata döntőbe került a világ egyik legmenőbb hacker konferenciájának versenyén. A DEFCON Hacking Conference résztvevőinek száma kb. 20 000 ezer fő. A BME hackerei a döntőbe jutást 48 órás selejtezőn a több száz csapatból elért 7. helyükkel harcolták ki.

http://itcafe.hu/hir/defcon_bme_crysys_lab.html

 

2015. augusztus 3. Két budapesti pályaudvart is fejlesztenének

A MÁV a Keleti és a Nyugati pályaudvar fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, mivel a város sajátos közlekedési térszerkezete, a nagy beépítettség miatt óriási beruházást igényelne egy központi pályaudvar. A témával kapcsolatban a vasúttársaság megrendelésére, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által 2011 végén írt tanulmány szerint a központi, átmenő állomás létesítésére vasútüzemi szempontból a Ferencváros állomás, a Duna és a Népliget közti terület lenne a legalkalmasabb, de igen komoly fejlesztést igényelne a tömegközeledési kapcsolat megteremtése, fejlesztése.

http://www.orientpress.hu/146362