Intel-BME együttműködés, győztes léghajtányok, balatoni áramlástani mérések

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2015. szeptember 10-16. között.

 

2015. szeptember 11. Magyarország lett az utolsó állomás

Ramin Shamsi nyolc éve él Magyarországon. Azért jött hazánkba, hogy gépészmérnök-alapképzése után nálunk végezze el a mesterképzést, és más, európai kultúrákat is megismerjen. „Több európai országba is jelentkeztem, végül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre vettek fel, aminek nagyon örülök, hiszen Magyarország kultúrája bizonyos tekintetben hasonló Iránéhoz, egyfajta kombinációja modernnek és tradicionálisnak.” 2009-ben fejezte be tanulmányait, majd ahhoz a japán kutatócéghez vették fel, ahol korábban a nyári gyakorlatot végezte Budapesten, máig ott dolgozik.

http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/magyarorszag-lett-az-utolso-allomas-1303855

 

2015. szeptember 12. Magyarországra jön a Volkswagen első embere

Prof. Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke,  a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tiszteletbeli professzora szeptember 30-án Budapest vendége lesz. „A gépjármű jövője? – Kihívások és megoldások a Volkswagen szemszögéből” címmel tart előadást a BME-en és találkozik a magyar miniszterelnökkel is.  

http://www.autoszektor.hu/hu/content/magyarorszagra-jon-volkswagen-elso-embere

 

2015. szeptember 14. Intel Edison és Galileo miniszámítógépekkel oktatják a IoT-t a BME-n

Az Intel az Intel Magyarország Kft. közreműködésével támogatja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszékének munkáját, ahol a dolgok internetével kapcsolatos kutatás és oktatás is folyik. Az együttműködés keretében az Intel 10 darab Intel Edison, és 20 darab, második generációs Intel Galileo fejlesztői miniszámítógépet bocsátott a tanszék rendelkezésére.

http://hirek.prim.hu/cikk/2015/09/14/intel_edison_es_galileo_miniszamitogepekkel_oktatjak_a_iot-t_a_bme-n

További megjelenés: http://www.edupress.hu/hirek/index.php?pid=egycikk&HirID=33948&hirlevel=1

 

2015. szeptember 14. Nappal sport, este buli: idén is vár a BME-EN!

Egyetemi fesztiválhangulat, zene, zene, zene, és sport Budapest legnagyobb egyetemi fesztiválján, a IX. BME Egyetemi Napokon. Szeptember 15-17. között külföldi sztárvendégek, és a magyar könnyűzenei paletta legjava érkezik a budapesti Infoparkba, egy háromnapos őszindító bulira! Ha a sport szerelmese vagy, szerdán már az esti pörgés előtt eljön a Te időd: hív a Budapesti Egyetemi Sportnap!

http://sport365.hu/egyeni-sportok,hirek,nappal-sport-este-buli-iden-is-var-a-bme-en,84770

 

2015. szeptember 14."Városos" doktori konferencia a BME Urbanisztika Tanszék szervezésében

A nemzetközi konferencia a XX. század második felében épült nagyléptékű városi együttesek helyzetéről és megújításának lehetőségeiről Közép- és Kelet-Európában szól.

http://epiteszforum.hu/varosos-doktori-konferencia-a-bme-urbanisztika-tanszek-szervezeseben

 

2015. szeptember 14. A Diákhitel Központ keresi Magyarország legintelligensebb diákjait

Az első Nagy Diák IQ-teszt versenyen 2013-ban a soproni Kóczán Gergely, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) harmadéves építészmérnök hallgatója diadalmaskodott a fiúk között. A tavalyi megmérettetésen a pápai Erdős Szilvia, a BME elsőéves mérnök-informatikus hallgatója nyert a lányok kategóriában.

http://profitline.hu/hircentrum/hir/339201/A-Diakhitel-Kozpont-keresi-Magyarorszag-legintelligensebb-diakjait

 

2015. szeptember 14. Versenyt sziszegtek és pufogtak

Léghajtányok, azaz sűrített levegővel hajtott autók versenyeztek Kecskeméten. A gyorsasági kategóriában kialakult sorrend: 1. és 2. helyezett - Budapesti Műszaki Egyetem (BME), a gyorsulási kategóriát szintén a BME mérnökei nyerték.

http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/versenyt-sziszegtek-es-pufogtak-629216

 

2015. szeptember 16. Nyitva a Sió-zsilip: leengednek öt centi vizet a Balatonból

Készülnek a zsilip és a hozzá kapcsolódó létesítmények, műtárgyak korszerűsítésének a tervei. Ennek részeként végez áramlástani méréseket a Budapesti Műszaki Egyetem a siófoki vízleeresztő zsilip átmeneti megnyitásával.

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/nyitva-a-sio-zsilip-leengednek-ot-centi-vizet-a-balatonbol-629590