Robotprogramozás, Techtogether győzelem, focibajnokság a rászorulók támogatására

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2015. október 28 - november 04. között.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

 

 

2015. október 28. Tanítsunk-e általános iskolásoknak robotprogramozást?

A Vezető Informatikus Szövetsége, amely a hazai nagyvállalatok informatikai vezetőit tömöríti, szintén aktivizálta erőforrásait. Amellett, hogy a tagok előadások formájában beviszik az iparági gyakorlatokat az egyetemek előadótermeibe, idén nyártól a gyerekeknek is szerveznek oktató programokat. Programozó tábort szerveznek iskolai szünetekre általános iskolás gyerekeknek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karával együttműködve.

http://bitport.hu/tanitsunk-e-altalanos-iskolasoknak-robotprogramozast

 

2015. október 29. „A kitartásomnak tudom be az eddigi sikereimet”

A mindössze húszéves, a BME Gépészmérnöki Karán tanuló Hegyesi Donát fiatal kora ellenére nagy tehetségnek számít, több komoly hazai és nemzetközi innovációs versenyen ért el szép sikereket. Fejlesztései közül az egyik legismertebb a pókerező robot.

http://magyaridok.hu/kultura/kitartasomnak-tudom-az-eddigi-sikereimet-78493/

 

2015. október 29. Megállapodást kötött a Magyar Taekwondo Szövetség és a Dankook Egyetem

Az ázsiai intézmény a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi, az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel, valamint a Semmelweis Egyetemmel már eddig is együttműködött, mostantól pedig a honi sportszövetséggel is ezt teszi.

http://webradio.hu/hirek/sport/megallapodast_kotott_a_magyar_taekwondo_szovetseg_es_a_dankook_egyetem

 

2015. október 30. Megvédte címét a BME FRT

A zsűri döntése alapján 2014 után idén is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Formula Racing Team csapata (BME FRT) söpörte be a győzelmet az idei Techtogether Automotive Hungary. A második helyre az Óbudai Egyetem csapata futott be, a bronzérmet a győri Arrabona Racing Team szerezte meg.

http://www.autopro.hu/oktatas/Megvedte-cimet-a-BME-FRT/16749/

 

2015. október 31. Perpetuum mobile – Dr. Lévai Zoltán története

Ha létezne a mérnöki társadalomban is egy – a színházi és előadóművészi körökben a legnagyobb elismerésnek számító - Örökös Tagság, akkor Lévai Zoli bácsi, a BME közlekedésmérnöki kar gépjárműves tanszékének egykori alapítója ezt minden bizonnyal megkapta volna. A tanszék professor emeritusa a legidősebb aktív oktató ma Magyarországon, ebből kifolyólag minden autós diplomát szerzett gépészmérnök és közlekedésmérnök megfordult a keze alatt.

http://www.autoszektor.hu/hu/content/perpetuum-mobile-dr-levai-zoltan-tortenete

 

2015. november 01. Gloria Victis 2015 – a győztes pozsonyi gimnazisták szemével

Október 21-23-án került sor Budapesten a Rákóczi Szövetség által megszervezett, már hónapokkal ezelőtt megkezdett Kárpát-medencei történelmi vetélkedő megkoronázására, az „élő“ fordulóra. A szervezők gondosan válogatták össze a versenyen kívül eső programokat is. Csütörtökön pedig az 1956-os megemlékezés keretén belül részt vettek a Budapesti Műszaki Egyetem Aulájában tartott ünnepségen, illetve a fáklyás meneten, amely hagyományosan a BME főépületétől indul, s a rakparton végighaladó tömeg a Bem téren koszorúzással zárja a megemlékezést.

http://parameter.sk/gloria-victis-2015-gyoztes-pozsonyi-gimnazistak-szemevel

 

2015. november 01. Horizon 2020 és az európai tudomány/innováció pillérei – beszélgetés Nagy Gábor Mihállyal

Nagy Gábor Mihály az Európai Bizottság Kutatásért Felelős Főigazgatóságának tanácsadója. A Budapesti Műszaki Egyetemen végezett vegyészmérnökként és a rögtön a KFKI-ba került, ahol 22 éven keresztül dolgozott.

http://darvasbela.atlatszo.hu/2015/11/01/horizon-2020-es-az-europai-tudomanyinnovacio-pillerei-beszelgetes-nagy-gabor-mihallyal/

 

2015. november 02. November 5-én jubilál az Open Academy

November 5-én tízedik alkalommal kerül megrendezésre az Open Academy, amelyet az IT biztonsági megoldások vezető magyar fejlesztőjeként ismert Balabit és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara közösen szervez az élethosszig tartó tanulás szellemiségének népszerűsítése érdekében. A kötetlen hangulatú rendezvényen az iparág meghatározó szereplői és egyetemi oktatók tartanak előadásokat a szakma aktuális trendjeiről.

http://ceginfo.computerworld.hu/balabit/november-5-en-jubilal-az-open-academy.html

 

2015. november 03. 2500 focista fogott össze a rászoruló családokért

Példaértékű kezdeményezést indítottak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a legnagyobb budapesti műfüves bajnokság szervezői.  A felhívás értelmében a 2015-ös Villanyfényes Bajnokságba nevező csapatok játékosainak 1-1 konzervvel kellett hozzájárulniuk ahhoz az összefogáshoz, amellyel a szervezők rászoruló családokat kívánnak segíteni.

http://24.hu/sport/foci/2015/11/03/2500-focista-fogott-ossze-a-raszorulo-csaladokert/