Gyakorlati képzés támogatása, van élet a benzin után

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2015. november 5-11. között.

2015. november 04. Nem érdemes egy drága samponért eladni magunkat

A KommOn BME Kommunikációs Szakkollégium szakmai estjén László Móni personalbranding szakértő tartott előadást a blogolás mint a self-brending eszköze témakörben. A kötetlen beszélgetésen terítéken volt az énmárka-építés, a hitelesség kérdése, valamint a hazai blogpiac sajátosságai. http://media20.blog.hu/2015/11/04/_a_porno_mindig_megy

 

2015. november 05. Gyakorlati képzést támogat a Samsung

A technológiai cégek és a műszaki egyetemek közös érdeke, hogy a hallgatók a valós piaci igényeknek leginkább megfelelő szaktudással kerüljenek a munkaerő piacra. Ez a közös cél ösztönözte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet (BME) és a Samsungot, amikor együttműködésre léptek a szakirányú hallgatók gyakorlati képzésének támogatására.

http://www.mediainfo.hu/hirek/article.php?id=39007

További megjelenés: http://sworld.hu/2015/11/04/samsung-teveken-gyakorolhatnak-a-jovo-alkalmazasfejlesztoi/

 

2015. november 05. Emberek, akik a saját anyjukra sem ismernek rá

Százból nagyjából két ember szenved itthon is az arcvakság nevű "betegségben", ami közel sem azonos a rossz arcmemóriával. Ennek ellenére egy kevésbé ismert felismerési zavarról van szó, ami lehet öröklött, de lehet szerzett is. Németh Kornélnak és kollégáinak, a BME Kognitív Tudományi Tanszékéhez kötődő vizsgálatai során az is kiderült, ki hogyan éli meg arcvakságát, hogyan próbál meg az arcfelismerő képesség hiányával a hétköznapok során boldogulni, adott esetben hogyan próbálja meg környezete elől eltitkolni. http://hvg.hu/plazs/20151105_arcvaksag_prosopagnosia

 

2015. november 06. A magyar diákok megmutatták, hogy van élet benzin nélkül

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem első alkalommal rendezte meg a BME Versenycsapat Konferenciát, amelyen a BME és más felsőoktatási intézmények versenyjárműveket fejlesztő és készítő csapatai mutatkoztak be. A Műegyetem főépületi aulájában a nagy múltú Formula Student versenycsapatok mellett megjelentek egy-két éve alakult csapatok is.

http://www.origo.hu/auto/20151106-bme-versenycsapat-konferencia.html

További megjelenés: http://24.hu/tech/2015/11/05/magyar-egyetemistak-megepitettek-a-furomotoros-istennyilat/

 

2015. november 06. Készül az internet adóját csökkentő kormányhatározat

A tervezet tartalmát november 11-én hozzák nyilvánosságra az InternetKon weboldalán, a döntés előkészítő szakmai konzultációsorozatot pedig november 13-án pénteken a Budapesti Műszaki Egyetemen rendezett konferencián összegzik.

http://pcforum.hu/hirek/17614/keszul-az-internet-adojat-csokkento-kormanyhatarozat

 

2015. november 09. Koppenhága - Egykori szereplőket keres a Rózsavölgyi

A Rózsavölgyi Szalonban november 14-én látható Michael Frayn: Koppenhága c. darabját pontosan 6 évvel ezelőtt, azaz 2009. november 14-én, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Természettudományi Kar hallgatói előadták a MMKM Elektrotechnikai Múzeumában.

http://www.szinhaz.hu/apro/62574-koppenhaga-egykori-szereploket-keres-a-rozsavolgyi

 

2015. november 10. Oktatás minden szinten az Infotéren

A BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék docense, Charaf Hassan szerint a BME jó helyzetben van, de ehhez aktív propagandára van szükség. A tanszék oktatói például minden évben körbejárják a középiskolákat, és népszerűsítik az egyetemen folyó munkát. Az egyetemi docens szerint fontosak az ipar felől jövő kezdeményezések is, amelyek közelebb hozzák az iparági gyakorlatokat a hallgatókhoz.

http://bitport.hu/oktatasrol-beszeltek-az-infoteren-minden-szinten

 

2015. november 10. NI által gyártott hightech elektronika segítheti győzelemhez a BME FRT csapatát

Új fejlesztésű elektromos versenyautót készítettek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnökhallgatói az idei Formula Student versenyre. A FREC-005 nevet viselő versenyautó egyik újdonsága, hogy elektronikáját már nem kézi beültetéssel készítették, hanem a mérnökhallgatók egyedi tervei alapján a debreceni NI Hungary Kft. SMT gyártósorain gyártották le mindössze négy nap alatt. A BME az idei szereplést leginkább tesztnek szánta, a Formula Racing Team (FRT) igazi célja, hogy 2016-ban megnyerje a Formula Student nemzetközi autóversenyt.

http://www.autopro.hu/szolgaltatok/NI-altal-gyartott-high-tech-elektronika-segitheti-gyozelemhez-a-BME-FRT-csapatat/16894/