Rangsor és díjazottak, játékfejlesztés és épület-korszerűsítés

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2015. december 16 – 2016. január 06. között.

 

2015. december 16. A BME a legjobb feltörekvő országok egyetemei között

Közel ötven ország kimagaslóan versenyképes intézményei közé választották a Műegyetemet. A Times Higher Education idén is összeállította a feltörekvő és a BRICS-államok (például Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-afrikai Köztársaság) egyetemeinek rangsorát. A Műegyetem a 149. helyen áll a 48 ország első kétszáz legjobb egyetemének versenyében.

http://ujbuda.hu/ujbuda/a-bme-a-legjobb-feltorekvo-orszagok-egyetemei-kozott

 

2015. december 17. Ismerd meg a Krav Magát közelebbről

A Krav Maga egy közkedvelt önvédelmi és taktikai rendszer, amelynek egyik legmagasabb szinten lévő oktatója a BME Sportközpontban tanító Tóth Ervin.

http://www.hirfroccs.hu/sport/ismerd-meg-a-krav-magat-kozelebbrol-1799

 

2015. december 17. Átadták az idei Gábor Dénes-díjakat

Elismerést kapott Charaf Hassan villamosmérnök, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem docense az infokommunikációs ipar igényeit kielégítő, általa létrehozott és irányított szoftverfejlesztő szakmai műhely eredményeiért. Életműdíjat kapott Varjú György villamosmérnök, a BME professor emeritusa is, több mint öt évtizede folytatott áldozatos felsőoktatási és kutatási tevékenységéért. A Gábor Dénes tudományos diákköri ösztöndíjban idén Várszegi Kristóf, a BME hallgatója részesült a Kézmozgatási szándék detektálása EEG-jel alapján című kutatásáért.

http://www.hirado.hu/2015/12/17/atadtak-az-idei-gabor-denes-dijakat/

 

2015. december 15. Fiatal alkotói évkönyv: A Dunánál

Az BME Építőművészeti Doktori Iskola új képzési rendszerének ötödik tematikus évében négy, az egyes tervezési tanszékek által meghirdetett témákon dolgoztak az első két évfolyam doktori hallgatói. A munkáikból született évkönyv A Dunánál címmel jelent meg.

http://tervlap.hu/cikk/show/id/4094

 

2015. december 18. Formula Student: karrierugrás egyetemistáknak

Már a jövő évi Formula Student autó-konstruktőri versenyekre készül gőzerővel a BME Formula Racing Team.

http://hellokarrier.hu/karrierutak/6791-formula-student-karrierugras-egyetemistaknak.html

 

2015. december 18. Felkészül a jövő vezetője

Kiss Kata, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Biomérnök mesterképzésben résztvevő hallgatója nyerte a BCSDH „A jövő vezetői” ösztöndíjprogramját.

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/felkeszul-a-jovo-vezetoje/

 

2015. december 22. Több mint hatszáz nyílászárót cseréltek le a BME R épületegyüttesén

Európai Uniós támogatással korszerűsítették a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem R épületegyüttesét, amelynek keretében az összes nyílászárót kicserélték.

http://orientpress.hu/151974

 

2016. január 04. A kognitív képességeket szinten tartó, az időskori demenciát mérő számítógépes programokat kaptak a Segítő Kezek infokommunikációs modellprogramban részt vevő idősek.

A Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem által fejlesztett számítógépes játékok arra is jók, hogy időben észleljék a problémát és segítenek szinten tartani a képességeket.

http://mno.hu/digitalis/g-1322022

További megjelenés:

http://www.szon.hu/kepessegeket-szinten-tarto-szamitogepes-jatekokat-kaptak-idosek/2982235

 

2016. január 04. Jövő pénteken a Farkasréti temetőben búcsúztatják Benkó Sándort

Benkó Sándor a muzsikálás mellett 1963-ban a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karán szerzett diplomát, majd a Villamos Gépek Tanszéken dolgozott, utóbb adjunktusként. Több könyve nívódíjas, a Zipernowsky-emlékérem kitüntetettje. Kutatási területe a villamos gépek számítógépes tervezése, doktori címét az elektromágneses terek numerikus szimulációja témakörben szerezte. A Magyar Mérnök Akadémia és Kamara tiszteletbeli tagja volt.

http://www.hirado.hu/2016/01/04/jovo-penteken-a-farakasreti-temetoben-bucsuztatjak-benko-sandort/