BME-sek az ANK különdíjasai, közreműködés a DAWN-nál, együttműködés Hatvannal

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2016. február 03 - február 10. között.

 

2016. február 03. Értékelték a debreceni diákok újító ötleteit

A hetvennyolc nevezett innovatív projektből ötvenhármat javasolt megvalósíthatónak a huszonegy fős bírálóbizottság Prof. Vajta László, a  Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai  Kar dékánja vezetésével.

http://www.haon.hu/ertekeltek-a-debreceni-diakok-ujito-otleteit/2999223

 

2016. február 03. Változtatható geometriájú futóműre épülő független kormányzás irányítástervezése

Az Autószektort kiadó Autós Nagykoalíció elkötelezett a fiatal mérnökök felkarolásában és támogatásában. Ennek a törekvésnek a részeként tavaly két BME mérnök hallgató kapott elismerést a hagyományos, őszi Tudományos Diákköri Konferencián bemutatott kutatómunkájáért.

http://www.autoszektor.hu/hu/content/valtoztathato-geometriaju-futomure-epulo-fuggetlen-kormanyzas-iranyitastervezese

 

2016. február 05. Cukin kockuló építőmérnökök

A Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Kara úgy döntött, elege van az Üdvözöljük honlapunkon! Karunk szeretettel várja az Ön jelentkezését!-típusú felvételi toborzásból, és egy egészen újszerű kampánnyal állt elő. A kampány alapja a játék, méghozzá stílszerűen Építőkockákkal.

http://www.digitalhungary.hu/kozossegi-media/Cukin-kockulo-epitomernokok/2478/

 

2016. február 08. Aszódi: piaci alapon működőképes Paks II.

Aszódi Attila a paksi kapacitás fenntartásáért felelős kormánybiztos 2014 óta. A gépészmérnöki és energetikai mérnöki diplomáját, valamint tudományos fokozatát is a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte. Korábban számos atomenergiával kapcsolatos posztot töltött be, így Aszódi Attila volt a BME Nukleáris Technikai Intézetének igazgatója és a BME Nukleáris Technikai Intézet vezetője is. A Paksi atomerőmű 2003-as meghibásodásakor miniszteri biztosként felügyelte a javítási munkákat. Álláspontja szerint a Paks II beruházás a garantált átvételi ár, illetve állami támogatás nélkül is megtérülő lesz a villamos energia alacsony kitermelési ára miatt.

http://nrgreport.com/cikk/2016/02/08/aszodi-piaci-alapon-mukodik-paks-ii

 

2016. február 06. Helytállnak a magyarok az űrkutatásban

Óriási nemzetközi presztízst adott az országnak, hogy hazai szakemberek is benne voltak a Rosetta-programban. Egy másik amerikai szonda, a Dawn, amelyben szintén volt magyar közreműködés a Budapesti Műszaki Egyetem részéről. A Dawn keringett egy ideig a Vesta kisbolygó körül, majd átutazott a Cereshez, ahol egyre lejjebb ereszkedik, és különösen fontos az a nagy kráter, ahol jégkibukkanásnak tűnő képződményeket vizsgál majd.

http://mno.hu/urkutatas/helytallnak-a-magyarok-az-urkutatasban-1327305

 

2016. február 08. Komoly képzések indulnak Hatvanban

Villamosmérnöki alapképzés, valamint nemzetközi gazdálkodási felsőoktatási szakképzés indul szeptembertől Hatvanban. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel és a Budapesti Gazdasági Egyetemmel működik együtt a város. A szakokra már lehet jelentkezni a Felvi.hu oldalon az általános felvételi eljárás keretében.

http://estiujsag.hu/gazdasag/komoly-kepzesek-indulnak-hatvanban

 

2016. február 08. Az evolúció algoritmusai az NLG-ben

„Az evolúciót közelítették meg az informatika oldaláról, és olyan hétköznap is alkalmazható irányból, ami mindenki számára érthető és használható. Egy jelenleg műszaki egyetemen tanuló Németh Lászlós öregdiák tartott erről előadást a gimnáziumban hétfő délután.”

http://promenad.hu/cikk/az-evolucio-algoritmusai-az-nlg-ben-163002

 

2016. február 09. Változtatható geometriájú futóműre épülő független kormányzás irányítástervezése II. Rész

Az Autószektort kiadó Autós Nagykoalíció elkötelezett a fiatal mérnökök felkarolásában és támogatásában. Tavaly két BME mérnök hallgató kapott ANK különdíjat a hagyományos, őszi Tudományos Diákköri Konferencián bemutatott kutató munkájáért. Fényes Dániel Járműmérnök B.Sc. hallgató TDK dolgozatának második része-

http://www.autoszektor.hu/hu/content/valtoztathato-geometriaju-futomure-epulo-fuggetlen-kormanyzas-iranyitastervezese-ii-resz