Inspiráló tér, műegyetemi csapat győzelme, BME hallgató sikere a NASA-nál

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2016. február 29 - március 09. között.

2016. 02.29. Kutatókkal tárgyalt az államfő

A projektben részt vevő Tan Attila, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) kutatója hozzászólásában úgy fogalmazott: nem elégséges megoldás az elkerülő utak és buszpályaudvarok építése, "Magyarország ennél többre képes".

http://magyarhirlap.hu/cikk/48857/Kutatokkal_targyalt_az_allamfo

 

2016. március 3. Kreatív gondolatokra ösztönző svéd sarok a Műegyetemen

Az Első Svéd Hallgatói Sarok – inspiráló, kreatív tér. Svédország Nagykövetsége, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és vezető magyarországi svéd vállalatok Svéd Hallgatói Sarkot alakítottak ki a BME Q épületében az idei Swedish-Hungarian Smart Forum platform keretein belül

http://hirek.prim.hu/cikk/117917/

 

2016. március 3. 2500 focista fogott össze

Az akcióhoz a játékosok mellett a teljes BME focicsalád csatlakozott: kis- és nagypályás csapatok, a futsal és a teqball csapat valamint számos szurkoló is. Az egyetem leglátogatottabb pontjain gyűjtődobozokat helyeztek el, így a BME hallgatói és oktatói is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

http://brandtrend.hu/socialbranding/2016/03/03/2500-focista-fogott-ossze

 

2016. március 4. Milyen lesz majd a jövő Budapestje?

Budapest 2050 – A jövő fővárosa, a főváros jövője címmel tartott előadást Alföldi György építész, várostervező és -fejlesztő, a Budapesti Műszaki Egyetem egyetemi docense a Budapest Pontban. Az építész egy pozitív és egy negatív utópiát vázolt fel.

http://magyarhirlap.hu/cikk/49167/Milyen_lesz_majd_a_jovo_Budapestje

 

2016. március 4. A hidakat nem csak megálmodni kell

Amikor a Műegyetem történetét írtam, sok mérnökkel beszélgettem. Így váltak élővé a levéltári források, s talán érthetőbbé a 20. század műszaki kultúrája, benne az alkotó mérnökök különös sorsfordulóival. Mistéth Endre (1912–2006) hídtervező mérnök. Oklevelét a Műegyetemen szerezte 1935-ben. Élete utolsó szakaszában is hatalmas szakmai tudás birtokában vette ki részét a mérnökképzésben és továbbképzésben.

http://inno-anno.blog.hu/2016/03/04/a_hidakat_nem_csak_megalmodni_kell

 

2016. március 6. Meghökkentő kísérletekre is alkalmas egy mobil

Most mindenki vegye elő a mobiltelefont, kísérletezni fogunk! – mondhatják azok a fizikatanárok, akik úgy döntöttek, használni fogják a Társadalmi megújulás Operatív Program támogatásával létrejött Geomatech-proejkt módszereit. Härtlein Károly fizikus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mestertanára, a Geomatech egyik fejlesztője elmondta: céljuk az volt, hogy egy diplomamunkából kinőtt szoftver, a Geogebra (geometria+algebra) segítségével megújítsák egy kicsit a tanítást elsősorban a matematika és a természettudományos tantárgyakból.

http://www.hirado.hu/2016/03/06/meghokkento-kiserletekre-is-alkalmas-egy-mobil/#

 

2016. március 6. Magyar győzelem a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

A Budapesti Műszaki Egyetem csapata nyerte a Budapesten rendezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) labdarúgótornát.

http://www.stop.hu/sport/magyar-gyozelem-a-karpat-medencei-egyetemek-kupajan/1405034/

További megjelenés:

http://orientpress.hu/154686
 

2016. március 7. Vár a Tüske!

A komplexum főként az egyetemi – a közelben van a BME és az ELTE is – sportélet fellegvára kíván lenni, miközben a környékbeli lakosoknak nyújt sportolási lehetőséget.

http://nol.hu/sport/var-a-tuske-1605067

 

2016. március 7. Fiatal magyar programozók sikere a NASA-nál

Két fiatal magyar programozó megnyerte az amerikai űrkutatási hivatal egyik, a Robonauta-2 köré épülő pályázatát modellezés kategóriában. A testvérpár, a 21 éves Szatmári Balázs és a 17 éves Szatmári Gergő nemrégiben kapta meg munkájáért az elismerő oklevelet, amelyet a NASA egyik vezetője személyesen írt alá. Szatmári Gergő, a Radnóti Miklós Gimnázium diákja első, míg a Budapesti Műszaki Egyetemen tanuló Balázs harmadik helyezést ért el a pályázaton.

http://www.hirado.hu/2016/03/07/fiatal-magyar-programozok-sikere-a-nasa-nal/

 

2016. március 8. Digitális gazdaság

2016. február 25-én, a Berlini Magyar Nagykövetségen rendezték meg a "Digitális gazdaság" c. találkozót, mintegy 70 résztvevővel. A Magyar Innovációs Szövetség képviseletében Dr. Vajta László, választmányi tag, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja tartott előadást.

http://innovacio.hu/2b_hu.htm