Duális MSc mérnökképzés, gondolkodó drónok

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2016. április 7 - április 13. között.

2016. április 07. Duális rendszerű MSc mérnökképzés indul a Műegyetemen

Magyarországon elsőként tervez mesterszintű, duális rendszerű műszaki képzést indítani a Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). Az erről szóló szándéknyilatkozatot 2016. április 5-én írták alá.

http://www.minuszos.hu/dualis-rendszeru-msc-mernokkepzes-indul-a-muegyetemen/

További megjelenés:

https://sg.hu/cikkek/118398/dualis-rendszeru-msc-mernokkepzes-indulhat

http://www.gyartastrend.hu/cikk/dualis_rendszeru_msc_mernokkepzes_indulhat

 

2016. április 08. Hatvani felsőoktatási központ

Mérnökképzés az első közösségi intézményben

Felavatták hazánk első közösségi felsőoktatási képzési központját Hatvanban. Az intézmény a hatvani önkormányzat, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. és a kormány együttműködésével jött létre. Józsa János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora kijelentette: mostantól Hatvan is része az európai felsőoktatási térnek.

http://magyarhirlap.hu/cikk/52012/Hatvani_felsooktatasi_kozpontBME

2016. április 09. Minden harmadik embernek kellene egy pszichológus

Az ún. Bologna folyamat jelentősen átrajzolta a pszichológusok oktatását is: jelenleg az alapképzésben hat (Budapesten, Debrecenben, Pécsen és Szegeden), a mesterképzésben hét egyetemen (BME, DE, ELTE, KRE, PPKE, PTE, SZTE) lehet pszichológia szakon tanulni.

http://www.haon.hu/minden-harmadik-embernek-kellene-egy-pszichologus/3042205

Gondolkodóvá teszi a drónokat egy magyar fejlesztés 2016. április 11.

A BHE Kft. által vezetett, az MTA Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézetét és a BME-t is tagjai között tudó konzorcium munkájának eredményeként egy olyan radarvideó-távközlési integrált rendszer jött létre, amellyel a drón nem csupán környezet letapogatására képes, hanem a megszerzett információk tudásalapú, visszacsatolt jellegű, kognitív használatára is.

http://hvg.hu/tudomany/20160411_dronok_utkozesvedelem

 

Harmadával is csökkenhet ezeknek a házaknak az értéke  2016. április 11.

Katedrai jellegű tudásanyagok állnak rendelkezésre, amit az utánpótlásnak el lehetne mondani, és ezeket vagy csak részben, vagy egyáltalán nem ismerjük Magyarországon. Az ötödik legnagyobb tanácsadó cégként, amely az értékelésben meg akarja mutatni magát, megpróbáljuk ezt a tudást összegyűjteni és ennek érdekében mesterkurzus-sorozatot indítunk a BME-vel közösen. Az utánpótlásképzéshez kapcsolódó céljaink között szerepel egy gyakornoki program meghirdetése, a megszerzett tudás közkinccsé tétele és mindebbe minél több szervezet bevonása: az igazságügyi szakértők budapesti szervezete és országos szervezete mellett az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal is partner lehet ebben. A kezdeményezés egyik természetes partnere az RICS, ti is velük közösen szervezitek az értékbecsléssel foglalkozó konferenciátokat.”

http://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/harmadaval_is_csokkenhet_ezeknek_a_hazaknak_az_erteke.229998.html

Elhunyt Kaliszky Sándor építőmérnök, az MTA rendes tagja  2016. április 12.

Türelemmel viselt hosszú betegség után, 2016. április 10-én elhunyt Kaliszky Sándor, az MTA rendes tagja, építőmérnök-generációk tanítómestere. Az iskolateremtő, akadémiai díjas tudós szinte fél évszázadon át dolgozott a Budapesti Műszaki Egyetem Mechanika Tanszékén.

http://mta.hu/mta_hirei/elhunyt-kaliszky-sandor-epitomernok-az-mta-rendes-tagja-106318