I. Commsignia, élő stream, templomépítészet konferencia

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2016. május 11 - május 18.  között.

2016. május 11. Ismét BME siker született: domináltak a magyar csapatok az idei Pneumobil versenyen

A sűrített levegővel hajtott járművek seregszemléjén hat ország, negyvenhét csapata mérte össze tudását. A versenyen magyar siker született: az AVENTICS legjobb Pneumobilja díjat a Budapesti Műszaki Egyetem “Műszakik Kanóc Team” csapata nyerte, miután több kategóriában is az élen végeztek a fiúk.

http://pneumatika.hu/2016/05/11/ismet-bme-siker-szuletett/

 

2016. május 11. Közlekedők a MŰPÁ-ban

A tolerancia és a tisztelet kell, hogy meghatározza a mindennapokat a közlekedésben is – mondta a Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára délelőtt a Ludwig Múzeum I. emeletén a Közlekedési Kultúra Napján rendezett sajtótájékoztatón. Utána a Műegyetemen nyitotta meg az I. Commsignia – BME HIT – autonóm járműtechnológiák workshopját.

http://www.zetapress.hu/belfold/69206

 

2016. május 11. Négy és fél percben a specifikus nyelvi zavarról - videó

De mi is pontosan a specifikus nyelvi zavar? Erre a kérdésre válaszol az a tájékoztató film, amely Kas Bence a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetének tudományos segédmunkatársa és Lukács Ágnes a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kognitív Tudományi Tanszék tanszékvezető egyetemi docensének szakmai irányításával készült a Raising Awareness of Language Learning Impairments (RALLI) nemzetközi kampány keretében.

http://mta.hu/tudomany_hirei/negy-es-fel-percben-a-specifikus-nyelvi-zavarrol-video-106342

 

2016. május 14. Rendszer gazdátlanul

A Műegyetemre felvett hallgatók negyven százaléka lemorzsolódik, mert nem tudja vagy nem akarja teljesíteni a követelményeket. A digitális gazdaságnak 21 százalékos a részesedése a magyar GDP-ben, közvetlenül és közvetve 400 ezer embernek ad munkát. Kérdés, mindez mire elég.

http://magyaridok.hu/lugas/kockafeju-informatikusokideiglenes-639919/

 

2016. május 17. Nézzük együtt a Google I/O 2016-ot!

Élő streammel készül a BME VIK a Google fejlesztői konferenciájára. A kétnapos rendezvényen a Google I/O közvetítés mellett számos izgalmas szakmai előadás is várja az érdeklődőket, köztük Bjarne Stroustrup, a C++ feltalálójának prezentációja.

http://www.hwsw.hu/hirek/55607/google-i-o-konferencia-bme-vik-rendezveny.html

 

2016. május 17. Protestáns templomépítészeti konferencia

A BME Építészettörténeti és Műemléki tanszéke folytatja az évekkel ezelőtt megkezdett konferenciáinak sorát. A Reformáció közelgő 500. évfordulója alkalmából a tanszék 2016. május 26-án nemzetközi konferenciát szervez, Protestáns templomépítészeti kutatások – történeti épülettipológia címmel.
http://tervlap.hu/cikk/show/id/4475

 

2016. május 17. A tolmács és fordító szerepének evolúciója

Többgenerációs panelbeszélgetés az BME Fordító- és Tolmácsképző jóvoltából. Az eseményt a fordit.hu rögzítette.

http://www.fordit.hu/cikkek/cc81aafc7a1efa57cd592f325422e1e8