Leggyorsabb villanyautó, hekkerverseny, BME tudásközpont Debrecenben

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2016. június 15 - június 22. között.

2016. június 15. Magyar csapat építette a leggyorsabb villanyautót

Zh-k után győzelem, nem is akármilyen: egyetlen magyar csapatként indult a németországi e-Race versenyen a BME Formula Racing Team, és nyert.

http://nol.hu/auto/magyar-csapat-epitette-a-leggyorsabb-villanyautot-1619729

 

2016. június 15. Sikeres volt az Ericsson cápaversenye

2016-ban először indította el az Ericsson az egyéni C# (C-sharp) Programozó Bajnokságát – a verseny szlogenje „Be a C-Shark” volt. A verseny két első helyezettje nagyon szoros, fej-fej melletti küzdelemben messze a többi versenyző előtt küzdött az elsőségért. A bajnokságot végül Simkó Marcell (PPKE) nyerte, Borbély Zsófia (BME) és Magyar Bálint (PPKE) előtt.

http://itcafe.hu/hir/ericsson_programozoverseny_2.html

 

2016. június 15. Apáczai Csere János díjjal ismerték el Dr. Végh Lászlónét

A tanárnő Apáczai Csere János díjat vehetett át Balogh Zoltán oktatási minisztertől pedagógusnap alkalmából. Az 1993-as közoktatási törvény megjelenése után Mezei tanár úr, a Budapesti Műszaki Egyetem professzora létrehozta a Közoktatási Szakértők Országos Egyesületét (KÖSZE) olyan szakértők összefogására, képzésére, akik segíthetik az intézményfenntartókat, vezetőket az új törvény alkalmazásában.

http://www.behir.hu/2016/06/14/apaczai-csere-janos-dijjal-ismertek-el-dr-vegh-laszlonet

 

2016. június 16. Akkor évül el diplomád, amikor a kezedbe veszed

Néhány napja került elő a videó, amin Orosz László, a BME elméletifizika-oktatója egy kvantummechanika-előadás közben váratlanul azzal szembesül, hogy alig van valaki, aki meg tudná oldani a táblára felírt feladatot, ezért szenvedélyes beszédet intéz a hallgatókhoz.

http://444.hu/2016/06/16/akkor-evul-el-diplomad-amikor-a-kezedbe-veszed

 

2016. június 16. A világ legnagyobb hekkerversenyre megy a BME csapata

A világ legrangosabb hekkertalálkozójára, a Las Vegsban megrendezett DEFCON 2016 konferenciára jutottak ki a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék szakértői A CrySyS Lab csapata, a !SpamAndHex részt vehet a konferencia CTF versenyének döntőjén, a múlt hét végi selejtezőn ugyanis a tizedik helyen végzett a 276 résztvevőből.

http://index.hu/tech/2016/06/16/hatalmas_hekkerversenyre_megy_a_bme_csapata/

 

2016. június 16. Megalakult a BME tudásközpontjának debreceni kutatócsoportja

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Debreceni Egyetem (DE) informatikai kara közösen létrehozta a BME Egyesült Innovációs Tudásközpont debreceni kutatócsoportját - közölték a két intézmény vezetői csütörtökön sajtótájékoztatón a hajdú-bihari megyeszékhelyen.

http://webradio.hu/hirek/it-

 

További megjelenés

http://hir.ma/belfold/megalakult-a-bme-tudaskozpontjanak-debreceni-kutatocsoportja/661510

tudomany/megalakult_a_bme_tudaskozpontjanak_debreceni_kutatocsoportja

http://www.haon.hu/csupa-hasznos-es-hetkoznapi/3088503

 

2016. június 22. Úszómű fejlesztés technológiai kihívásai avagy „Vízre építünk...”

„Az ember túllép az eddig megszokott élettereken, élvezetből vagy megélhetési szempontból, - és néha szükségből is - magára a vízre is rátelepszik. A mi közösségünk az összetett jellegű technikai kihívásokat szereti, ezért az egyetemen 7 kar dolgozik együtt, hogy a világon egyedülálló úszóműrendszert hozzon létre.” – mondta nyitóbeszédében Dr. Józsa János a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora.

http://epulettar.hu/cikk/uszomu-fejlesztes-technologiai-kihivasai-avagy-vizre-epitunk

 

2016. június 22. Mindenki számára elérhető az urbanisztika új tankönyve

Igazi multidiszciplináris kötet született a BME Urbanisztika Tanszéken. Az URB.0 Urbanisztika kezdőknek című mű elektronikusan ingyenesen letölthető, minden szakember haszonnal és örömmel forgathatja.

http://tervlap.hu/cikk/show/id/4568