Shell Eco-marathon, érmekitüntetés, új urbanisztika tankönyv

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2016. június 22 - június 29. között.

2016. június 21. A Siemens regionális újságíró pályázatot hirdetett

Magyarország szakértő zsűrijét dr. Varga István, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedés- és Járműirányítási tanszékének docense, Kocsi Ilona, a Manager Magazin volt főszerkesztője, Lambert Gábor, a Figyelő hetilap főszerkesztője, Gálffy Csaba, a HWSW főszerkesztője és Virágh Adrienn, a Siemens Zrt. kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója alkotják.

http://www.kreativ.hu/media/cikk/a_siemens_regionalis_ujsagiro_palyazatot_hirdetett

További megjelenés: http://24.hu/media/2016/06/27/ujsagirokat-dijaz-a-siemens/

 

2016. június. 22.  Miért halogatunk, amikor semmilyen hasznunk nem származik belőle?

Takács Ildikó pszichológus, a Budapesti Műszaki Egyetem pszichológia tanszékének vezetője beszélt a halogatás lelki és tudományos hátteréről a Be Smart Klub szervezésében a Ferencvárosi Művelődési Központban tartott előadáson.

http://hvg.hu/elet/20160621_halogatas_lekuzdese_pszichologia

 

2016. június 22.  Mindenki számára elérhető az urbanisztika új tankönyve

Igazi multidiszciplináris kötet született a BME Urbanisztika Tanszéken. Az Urb.0 Urbanisztika kezdőknek című mű elektronikusan ingyenesen letölthető, minden szakember haszonnal és örömmel forgathatja.

http://tervlap.hu/cikk/show/id/4568

 

2016. június 22.  A volt informatikai miniszter az egyesült innovációs központ élén

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Debreceni Egyetem (DE) informatikai kara közösen létrehozta a BME Egyesült Innovációs Tudásközpont debreceni kutatócsoportját — közölték a két intézmény vezetői.

http://www.minuszos.hu/a-volt-informatikai-miniszter-az-egyesult-innovacios-kozpont-elen/

 

2016. június 24. A Műegyetemre is "begyűrűzött" a Brexit-válság

A tőzsdéket a sokk és a pánik uralta ma reggel. És természetesen nem menekülhetnek a hazai mérnök-informatikus hallgatók sem az események következményeitől, a BME Villamosmérnöki és Informatikai karára is begyűrűzött a "Brexit-válság" egy ma reggeli vizsgafeladatban.

http://www.portfolio.hu/short/a_muegyetemre_is_begyuruzott_a_brexit-valsag.233850.html
 

 

2016. június 24. Londonban a magyar diákok szuper járgányai

Idén hat diákcsapat, köztük a Budapesti Műszaki Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a győri Széchenyi Egyetem hallgatói, valamint egyetlen középiskolás magyar indulóként a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai is próbára teszik járműépítési készségüket a Shell Eco-marathon Europe 2016-os egyedülálló nemzetközi versenyén, amelyen újabb és újabb energiahatékonysági technológiákkal kísérleteznek közúti pályán.
http://formula.hu/egyeb-1/2016/06/24/londonban-a-magyar-diakok-szuper-jarganyai

 

További megjelenés:

http://www.holvezessek.hu/hirek.html?azonosito=12936

http://www.budapestwithus.hu/shell-eco-marathon/

http://www.zetapress.hu/kulfold/70256

 

2016. június 25. Jelentős nemzetközi beruházásokkal lettünk gazdagabbak

Az NBB az OTP-vel stratégiai partnerségi megállapodást kötött, tizenhatmillió eurós finanszírozási megállapodást írt alá, amivel támogatja a Budapesti Műszaki Egyetem ingatlanfejlesztését, továbbá harmincezer euró támogatást adott a Word Wide Fundation Magyarországnak.

http://magyarhirlap.hu/cikk/59284/Jelentos_nemzetkozi_beruhazasokkal_lettunk_gazdagabbak

 

2016. június 27. Átvették okleveleiket az idei Budapest Ösztöndíj Program nyertesei

A pályázatot tavasszal hirdette meg a Fővárosi Közgyűlés, az ösztöndíj célja, hogy a végzős hallgatók betekintést nyerjenek a Fővárosi Önkormányzat tevékenységébe, és gyakorlati tapasztalatot szerezzenek a helyi közigazgatásban. BME nyertesek:

Hortay Olivér, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának pénzügy szakos hallgatója, Kovács Lelle, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karának építészmérnök szakos hallgatója, Pálfy Máté, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karának építészmérnök szakos hallgatója, Petró Noémi, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karának építészmérnök szakos hallgatója, Rády Szilveszter Károly, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karának építészmérnök szakos hallgatója.

http://budapest.hu/Lapok/2016/okleveleiket-az-idei-budapest-osztondij-program-nyertesei.aspx

 

2016. június 27. Videó: Oklevéleső hullott a Debreceni Egyetemen, 76 esztendős a legidősebb frissdiplomás

A június 24-i oklevélátadó ünnepségen a kar az Informatikai Kar Érmekitüntetést adományozta Vajta Lászlónak, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánjának a debreceni intézménnyel való sikeres együttműködésért, a közös fellépés elősegítéséért, a két kar által kialakított és működtetett intézményes keretek hosszú távra szóló megalapozásáért. A két egyetemi kar idén júniusban közös tudásközpontot hozott létre Debrecenben.”

http://www.haon.hu/video-okleveleso-hullott-a-debreceni-egyetemen-77-esztendos-a-legidosebb-frissdiplomas/3095557

 

2016. június 28. Építészhallgatók álmodták újra a belvárost

Esztergom polgármestere hangsúlyozta, a város és az Ybl Miklós építészeti kar közötti együttműködési megállapodást további, szakmai megállapodások követik, mégpedig a képviselő-testület döntése alapján a Budapesti Műszaki Egyetemmel és a Corvinus Egyetem Tájépítész karával való együttműködési megállapodás előkészítését végzik az önkormányzatnál.

https://www.szeretgom.hu/content/83857-epiteszhallgatok-almodtak-ujra-a-belvarost

 

2016. június. 28. Printelt székek, virtuális falak és legóirodák - ilyenek lesznek a jövő munkahelyei

Bármilyen jónak tűnik is az open office, magasabb stressz-szinttel és magasabb vérnyomással járhat. „Ennek oka elsősorban nem az, hogy a mellettem ülő zavar a munkavégzésben, hanem hogy az ő közelsége miatt nem tudom intézni a privát ügyeimet, például felhívni az orvosomat” – mutat rá Feuertag Ottó, a közületi terek tervezésével foglalkozó Europa Design Hungary alapító tulajdonosa, akinek a BME Mérnöktovábbképző Intézetében A jövő irodakoncepciója címmel saját előadássorozata is van.

http://hvg.hu/businessmagazin/20160628_Printelt_szekek_virtualis_falak_es_legoirodak_jovo_irodai