Európai Egyetemi Játékok, hallgatói csapatok generációváltása, járműipari innovációk

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2016. július 14-20. között.

 

2016.07.14. Több mint 5000 résztvevőt köszöntöttek tegnap a 3. Európai Egyetemi Játékok megnyitó ünnepségén Zágrábban

A játékokon magyar színekben 10 egyetem sportolói indulnak, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 19 fő (bridzs, evezés, karate és vízilabda).

http://www.mefs.hu/hirek/tobb-mint-5000-resztvevot-koszontottek-tegnap-a-3-europai-egyetemi-jatekok-megnyito-unnepsegen-zagrabban

 

2016.07.14. Szinte színtizes érettségi: a pihenőnapoknak is köszönhető

A legjobb eredményt elérő Maros megyei magyar diáknak, Bereczki Barbara Krisztinának 9,95-ös lett az érettségi általánosa. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre készülő lány felkészülési stratégiájáról és jövőbeli terveiről és mesélt.

http://szekelyhon.ro/aktualis/marosszek/szinte-szintizes-erettsegi-a-pihenonapoknak-is-koszonheto

 

2016.07.15. A riói kvótát szerzett Juhász-Simon duó ismét tarolt - Európai Egyetemi Játékok összefoglaló 3. nap

Tamás Bence (BME) férfi egypárevezésben ezüstérmet szerzett, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vízilabdázói a hazai Rijekai Egyetem csapatával a döntőbe jutásért fognak megküzdeni Rijekában.

http://www.mefs.hu/hirek/a-rioi-kvotat-szerzett-juhasz-simon-duo-ismet-tarolt-europai-egyetemi-jatekok-osszefoglalo-3-nap

 

2016.07.15. Így oldja meg a generációváltást a BME hallgatói csapata

A hallgatói teamek évente szembesülnek azzal a problémával, amit a végzős tagok távozása okoz. Ez pontosan olyan, mintha egy cégvezető minden évben azzal szembesülne, hogy a tapasztalt embereinek jó része arrébb áll. A Paradicsom Csapat egyik tagja, Horicsányi Krisztina számolt be arról, hogy küszöbölik ki a generációváltás okozta nehézségeket.

http://autopro.hu/techtogether/igy-oldja-meg-a-generaciovaltast-a-BME-hallgatoi-csapata/19441/

 

2016.07.15. Építészek a konzolon

A Műegyetem Építészkarán a Lakóépülettervezési Tanszéken sok éve már, hogy a tavaszi félévben indul az ÉVA (Építészet és Vizuális Alkotások) című tantárgy. Az utóbbi időszakban a Laki Épületszobrász Zrt. támogatásával a Központi épület folyosóján lévő kőkonzolokra a hallgatók évente új és új „szobrokat” készítenek. Íme, az elmúlt néhány év termése! 

http://epiteszforum.hu/epiteszek-a-konzolon

 

2016.07.15. Közös projektekben a Richter és a BME

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Richter megállapodtak, hogy a közös érdeklődésükbe tartozó tudományos területekre eső projektek megvalósítása érdekében együttesen pályáznak az állam, illetve az Európai Unió és más hazai vagy nemzetközi szervezetek, illetve szervek által kiírt pályázatokra.

http://www.marketinginfo.hu/hirek/article.php?id=42355&referer_id=rss

 

2016.07.17. A BME 4. lett az Európai Egyetemi Játékokon

Rijekában rendezték meg az egyetemi sportfesztivál vízilabdatornáját. Két magyar csapat volt ott, a BME mellett a Semmelweis Egyetem képviselte a magyar színeket. A műszaki egyetemisták szerepeltek jobban, ők a négy közé jutottak, ám a harmadik helyért vívott meccsen nem sikerült a győzelem.

http://waterpolo.hu/hir/5605/a-bme-4--lett-az-europai-egyetemi-jatekokon/hun

 

2016.07.18. Tudásmegosztó napot tartottunk az ELTE Egyetemi Könyvtárban

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár munkatársai ismertették az általuk 2013-ban bevezetett teljesítményértékelési rendszer kialakításának, bevezetésének és alkalmazásának tapasztalatait.

http://konyvtar.elte.hu/hu/node/4121

 

2016.07.19. Az Innovatív Kezdeményezések Egyesülete közleménye

Csütörtök a járműipari innovációk napja a Műegyetemen. A szakma, a startup vállalkozások és a sajtó képviselőit várja a mobilitás, a közlekedés és az okos városok jövőjét körüljáró szakmai konferenciájára az IKE2020 csapata és a társszervező BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszéke.

http://friss-hirek.hu/friss-hirek/az-innovativ-kezdemenyezesek-egyesulete-kozlemenye

 

2016.07.19. Örökifjú a magyar Rolling Stones

Jövőre 55 éves az Omega. A magyar zenekar, amely akkor kezdte a pályafutását, mint a Rolling Stones, még mindig helyt áll a színpadon. A zenekar mai létezésének szerencséje, hogy tagjai a gimnázium után mind egyetemre mentek, mégpedig egy helyre…”Én építészmérnök lettem, a Benkő Laci és a Laux József közlekedési mérnökök, Kovacsics Andris pedig elektormérnök, tehát mindegyikünk a Műszaki Egyetemen tanult.”

http://www.infogyor.hu/hirek/olvas/orokifju-a-magyar-rolling-stones-2016-07-19-124108

 

2016.07.20. Bekapná a nagyvilágot a legendás magyar Gömböc

Világhódító útra készül a találmány immár megfizethető változata. A NASA drónformának használja a Gömböcöt, ami viszont remek játék is. Egyik feltalálója Domokos Gábor, a BME egyetemi tanára.

http://nol.hu/tud-tech/bekapna-a-nagyvilagot-a-legendas-magyar-gomboc-1624337