Duális mesterképzés, együttműködés a MVM-vel, jó hackerek neveldéje

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2016. szeptember 07. és szeptember 14. között.

2016. szeptember 07. Duális mesterképzéssel mutat példát a Siemens és a BME

Zsúfolásig megtelt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektori tárgyalója szeptember kezdetén. A két szervezet olyat lépett, mint eddig senki ideahaza. Az alapvetően felsőfokú alapképzésben a munkaerőpiac kihívásaira hatékony válasznak tűnő duális képzést mesterszinten is bevezetik jövő februártól, az erről szóló megállapodást szignálta ezen az eseményen Dale A. Martin, a Siemens magyarországi vezérigazgatója és Józsa János, az elitegyetem rektora.

http://autopro.hu/oktatas/Dualis-mesterkepzessel-mutat-peldat-a-Siemens-es-a-BME/20051/

 

2016. szeptember 08. Újabb egyetemmel kötött együttműködési megállapodást az MVM

Együttműködési megállapodást kötött az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, hogy együtt tovább erősítsék a gazdaság és a felsőoktatás kapcsolatát, különösen a kutatás, a fejlesztés és az innováció területén.

https://www.lokal.hu/2016-09-ujabb-egyetemmel-kotott-egyuttmukodesi-megallapodast-az-mvm/

 

2016. szeptember 08. Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja lesz szeptember 20-án

6 vidéki egyetemen és főiskolán hirdetik meg a sportnapot, míg a fővárosban 10 órától négy központi helyszínen – BME Sporttelep, Tüskecsarnok, Tüskeuszoda, BEAC -, továbbá a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, a Semmelweis Egyetemen és a Corvinuson mintegy 30 sportágban próbálhatják ki magukat az érdeklődők.

http://www.haon.hu/az-egyetemi-sport-nemzetkozi-napja-lesz-szeptember-20-an/3180245

 

2016. szeptember 09. Ki az igazi informatikus?

A mérnökinformatikus nem idegenkedik a csavarhúzótól, a villamosmérnök pedig szoftveresként is dolgozhat. Fontos azonban a diploma, ami nem csak egy darab papír, hanem azt jelzi, hogy a tudás megalapozott, a szakember képes a továbbfejlődésre - vallják a Műegyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán, a BME VIK-en.

http://computerworld.hu/computerworld/ki-az-igazi-informatikus.html

 

2016. szeptember 9. Nyílt este a Bercsényi 28-30-ban

A Műegyetemi Építészkar hagyományosan megrendezett Szakmai Napok eseményének idei témája a Bercsényi 28-30 építész kollégium. Az Építész Klub és az Építész Szakkollégium szeretettel vár minden valaha volt lakót, érintettet és érdeklődőt a szeptember 21-én megrendezett nyílt estre.

http://epiteszforum.hu/nyilt-este-a-bercsenyi-28-30-ban

 

2016. szeptember 11. Meghalt egy Tesla sofőrje - A magyar tűzoltók vajon tudnák, mi a dolguk?

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a PSA Peugeot Citroën, a Porsche Hungaria Kft., a Toyota Motor Hungary Kft., az Opel Southeast Europe Kft., a Renault Trucks Hungária Kft. és a Volvo Hungária Kft. szakemberei ugyanis több alkalommal tartottak a tűzoltók részére az egyes gépjárműtípusokra jellemző, mentéshez szükséges gyakorlati képzést, ahol speciálisan az adott típusra jellemző szerkezeti elemeket vették végig.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/autoipar/meghalt_egy_tesla_soforje_a_magyar_tuzoltok_vajon_tudnak_mi_a_dolguk.237161.html

 

2016. szeptember 12. Időutazás a JATE Klubbal

Volt egyszer egy JATE Klub címmel beszélgetett a múlt héten a szegedi Jósika Pincében Kormos Tiborral és Jóni Gáborral lapunk egykori főszerkesztője, Dlusztus Imre. Egy időben az ország két legjobb klubja között emlegették, a másik a Kertészeti Egyetemé volt. Harmadikként ott volt a Műegyetem, e három klub kölcsönösen elfogadta egymás tagságiját, ami nagy szó volt akkoriban.

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/idoutazas_a_jate_klubbal/2489116/

 

2016. szeptember 13. Csalásszűrő és hackernevelde uralta a budapesti startupversenyt

A nap két legjobb pályázójának a csalásfigyelő alkalmazás és a BME-s hackerképző weboldala bizonyult, az viszont csak később derül ki, ki utazhat Helsinkibe, hogy tovább tanulhassa a cégalapítás és a befektetőkeresés titkait.

http://fintechradar.hu/startup/0913/fintech-startup-es-hackernevelde-nyerte-budapesti-startupversenyt/

 

2016. Szeptember 13.  Elindult és új kategóriákkal bővült a VII. Az Év Irodája verseny

Az Év Irodája kategória felelős zsűritagja, a BME Ergonómia és Pszichológia Tanszékének tanszékvezető-helyettese és a Demény Soma, a GE Global Operations&Corporate Közép- és Kelet-Európai HR vezetője beszélgettek a fiatal munkavállalók igényeiről, a munkaadói márkaépítésről, az Y- és Z-generáció térnyeréséről, a trendekről, a dizájnról, a belsőépítészeti kialakítás kulisszatitkairól, és a verseny jelentőségéről.

http://realista.hu/news/details/131482