BME-sek grillezőt építettek a Duna partján, Monoverzum, drónok a Robonauton

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről  2017. február 01. és február 08. között.

2017. február 01. A logisztika kulcsa az adaptivitás

A digitalizáció minden gyártási és azt kiszolgáló folyamatra, így a logisztikára is hatással van. Hogy mik az ipar 4.0 támasztotta kihívások az extra- és intralogisztikában, arról dr. Bohács Gáborral, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar egyetemi docensével beszélgettünk.

http://gyartastrend.hu/cikk/a_logisztika_kulcsa_az_adaptivitas

 

2017. február 01. Zseniális grillező placcot hoztak létre BME-s hallgatók a Duna partján

Egészen különleges hangulatú közösségi teret hoztak össze a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatói a Gellért Fürdő Dunába ömlő termálvizes csatornája mellett.

http://444.hu/2017/02/01/zsenialis-grillezo-placcot-hoztak-letre-bme-s-hallgatok-a-duna-partjan?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=zsenialis-grillezo-placcot-hoztak-letre-bme-s-hallgatok-a-duna-partjan

 

2017. február 01. Geológuskalapács | Hajnal Géza: Káépület

Gyilkosság a Műegyetemen. Egész jó felütés. Hajnal Géza  krimije ízig-vérig jelenkori, budapesti könyv. Mindent megkap belőle az egyszeri fővárosi, ami olyan ismerős számára, mint a szmogriadó meg a kigyulladó metrószerelvények; van benne fiatalos egyetemi oktató is, aki természetesen biciklivel jár.

https://olvassbele.com/2017/02/01/geologuskalapacs-hajnal-geza-kaepulet/
 

2017. február 02. Bár marad a BME-n a gazdasági kar, még mindig van feszültség

Az aktuális ügyek mellett néhány kisebb súlyú személyi döntésre lehetett számítani a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gazdasági karának keddi kari tanácsülésén - derül ki a kar honlapján megjelent beszámolóból.

http://eduline.hu/felsooktatas/2017/2/2/Bar_marad_a_BMEn_a_GTK_meg_mindig_van_feszu_ZU774W

 

2017.február 03. Ritkán találják el a hallgatók, hogy mekkora kezdőbérre számíthatnak

Természetesen az sem mindegy, hogy hol, melyik egyetemen végeznek a fiatalok: egy, a BME GTK-n végző hallgató akár nettó 270 ezer forintos kezdőbérre is számíthat, legalábbis egy felmérés ezt mondatja az intézmény tanulójával.

http://www.origo.hu/gazdasag/20170202-felsooktatas-kezdo-fizetesek-berek-muszaki-szakok-educatio-video.html

 

2017. február 03. A bárány felénk eső oldala

Még a legkézenfekvőbbnek gondolt tudományos „igazságok” sem feltétlenül állják meg a helyüket, így a ma elfogadott elméletekkel is óvatosan kell bánnunk – derül ki Galántai Zoltán, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanára most megjelent elektronikus könyvéből, a Monoverzumokból. A szerző szerint a tudomány korántsem majdnem kész ház, sokkal inkább folyamatosan újratervezett, visszabontott építkezés.

http://mno.hu/konyveshaz/a-barany-felenk-eso-oldala-1384120

 

2017. február 04. Útonálló drón is lesz idén a robotautók versenyén

Idén is megrendezik a RobonAUT elnevezésű versenyt február 11-én a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME), ahol a robotautóknak idén újdonságként egy útonálló drónnal és egy forgó hordóval is meg kell majd “küzdeniük”.

http://www.minuszos.hu/utonallo-dron-is-lesz-iden-a-robotautok-versenyen/

 

2017. február 06. 900 ezer forintos kezdő fizetés? Nem vicc, ilyen is van Magyarországon

A felderítést a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) kezdtük, ahol posztgraduális képzésen oktatnak pilótákat. Az egyik ilyen szak neve: repülési szakmérnök, ehhez szükség van alapszakos mérnök diplomára, a repülési specialista szakhoz viszont bármilyen alapdiploma megfelel. A két, négy féléves képzésen egyébként ugyanaz a tananyag, csak a végén más cím van a papíron.

http://www.penzcentrum.hu/karrier/900_ezer_forintos_kezdo_fizetes_nem_vicc_ilyen_is_van_magyarorszagon.1053421.html

 

2017. február 07. Akár 100 férőhellyel is bővülhet a Szkéné Színház nézőtere
A Parlament.hu oldalon közzétett válaszában az államtitkár felidézi, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) kulturális életében a Szkéné Színház 1970-es megalakulása óta meghatározó szerepet játszik; a BME és a Szkéné Színház együttműködése mindkét fél állítása szerint a kezdetektől fogva harmonikus.

https://szinhaz.org/csak-szinhaz/csak-szinhaz-hirek/2017/02/07/akar-100-ferohellyel-bovulhet-szkene-szinhaz-nezotere/

 

2017. február 07. Közép-magyarországi vállalkozásoknak tartottak fórumot Újbudán

Mint a városrész vezetője rámutatott, az oktatás mindig is kiemelt szerepetkapott a kerület életében, azonban mostantól még nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a felsőoktatási intézményekkel való együttműködésre. Egyetemivárosrészként nagy lehetőség és kötelezettség is ennek a tudásnak a kerület érdekében történő felhasználása – mondta el a polgármester, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet és az Eötvös Loránd Tudományegyetemet emelte ki. Ezekkel az intézményekkel már most is szoros kapcsolatot tart fenn Újbuda, céljuk, hogy ezt konkrét tartalommal töltsék meg

http://www.orientpress.hu/cikk/2017-02-07_kozep-magyarorszagi-vallalkozasoknak-tartottak-forumot-ujbudan