Gerilla grill, kódfejtés, járműmérnök képzés,

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről  2017. február 08. és február 15. között.

2017. február 08. Gerilla grill a budai alsó rakparton

Az MTI fotósa, Marjai János örökített meg, amint a fiatalok "gerilla grilleznek" a Gellért térnél.  A közösségi teret a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Beton kurzusának a Valyo (Város és Folyó) Egyesület tagjai alakították ki a Gellért gyógyfürdő Dunába ömlő termálvizes csatornája mellett.

http://nepszava.hu/cikk/1120147-gerilla-grill-a-budai-also-rakparton
 

2017. február 09. Van megoldás, ha rossz színben látja a világot

Wenzel Klára, színtévesztés-kutató hangsúlyozta, a színtévesztés az élet során változatlan marad, tehát nem lehet meggyógyítani. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) professzora szerint talán ezért van, hogy aszemészorvosok nem nagyon foglalkoznak a színtévesztéssel, gyakran csak megállapítják a problémát, majd közlik, hogy a páciens emiatt milyen tevékenységeket nem végezhet biztonsággal.

http://www.hirado.hu/2017/02/09/van-megoldas-ha-rossz-szinben-latja-a-vilagot/
 

2017. február 09. Új képzés indul Kecskeméten

A felvi.hu szerint logisztikai mérnök szak jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Miskolci Egyetemen, a Pannon Egyetemen és a győri Széchenyi István Egyetemen működik, azonban az országban egyedülálló termelési logisztika szakirány kizárólag Kecskeméten indul.

http://www.origo.hu/itthon/20170209-logisztikai-mernoki-kepzest-indit-a-kecskemeti-pallasz-athene-egyetem.html
 

2017. február 10. A kódfeltörés elmélete és gyakorlata – Buttyán Levente tudományünnepi előadása videón
Buttyán Levente egyetemi oktatóként jó másfél évtizede vezeti be a BME hallgatóit a kriptográfia és az adatvédelem világába. Az általa irányított CrySyS Lab nemzetközi hírű adat- és rendszerbiztonsági kutatólaboratórium, melynek munkatársai a kutatás mellett rendszeresen kiemelkedően szerepelnek nemzetközi „hekkerversenyeken”.

http://mta.hu/tudomany_hirei/a-kodfeltores-elmelete-es-gyakorlata-buttyan-levente-tudomanyunnepi-eloadasa-videon-107398

 

2017. február 13. A jó ötletekből épül a digitális Európa

Az Európai Unió felismerte a digitális szakemberek képzésének fontosságát, annál is inkább, mivel a digitális munkahelyek betöltése ma az egyik legnagyobb kihívás Európa gazdasági versenyképességének megőrzése szempontjából. Az EIT Digital hazánkban az ELTE-n két szakon (Szoftver- és szolgáltatás-architektúrák és a Biztonság és adatvédelem szakon), a BME-n további két szakon (Digitális média és kommunikációs technológiák és Beágyazott rendszerek) területén képezhetik tovább magukat az alapképzés elvégzését követően a szakemberek.

http://vs.hu/gazdasag/osszes/a-jo-otletekbol-epul-a-digitalis-europa-0213#!s23

 

2017. február 13. Süketszobákban csiszolják tökéletesre az Oculust

Zuckerberg egy másik képpel bemutatta a cég építés alatt álló második süketszobáját, amiből egyúttal ki is derült, hogy van már nekik egy első, már elkészült hanglabor is, ahol olyan nagy a csend, hogy az emberi test saját zajai már-már elviselhetetlen erősségűvé válnak a fül számára. (Érdemes az Index két évvel ezelőtti riportját elolvasni a BME laborjáról.)

http://index.hu/tech/2017/02/13/suketszobakban_csiszoljak_tokeletesre_az_oculust/
 

2017. február 13. Munkád lesz, az biztos - A járműmérnök-képzés Magyarországon

Míg régebben teljesen egyértelmű volt, hogy aki a Budapest Műszaki Egyetemre jött, az a magasabb szintű, korábban 5 éves képzést választja, Dr. Varga István, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki kar dékánja szerint ma ez egy csomó ember számára már luxus: sokkal több MSC-t tudnának képezni, ha lenne rá elég jelentkező, de sokszor az azonnali kereseti lehetőség csábítóbb.”

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2017/02/13/munkad_lesz_az_biztos/