Együttműködés, marsi biofizika, ideális munkahely

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről  2017. április 19. és április 26. között.

2017. május 19. Beszélnünk kell az építészetoktatásról!

Vizsgálódás, saját oktatási kísérletek, tapasztalatok, eltérő nézőpontok, nemzetközi mintákelemzése, "alulról jövő" megközelítések - a BME Építőművészeti Doktori Iskolában futó kutatásokat összegzi a nemrég megjelent Építészet és oktatás kötet.

http://epiteszforum.hu/beszelnunk-kell-az-epiteszetoktatasrol

 

2017. április 20. Megújította együttműködését a Műegyetem és a Siemens

A Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem megerősítette csaknem 20 éve fennálló együttműködését, amelynek keretében a vállalat idén 8 millió forint támogatást nyújt az egyetemnek. Ezen túlmenően az együttműködés még szorosabbá válik a nemrégiben megalakult Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (FIEK) révén, amelynek tagja a BME és a Siemens mellett három további nagyvállalat is.

http://www.marketinginfo.hu/hirek/article.php?id=45751&referer_id=rss

 

2017. április 20. Győzött a józan ész

A Budapesti Műszaki Egyetem két, egymással párhuzamos nyomvonalat összehasonlító elemzése szerint az árvízvédelem elvileg mind a két esetben megoldható. Megközelítőleg egyforma hosszúságú és magasságú védművet igényelne mindkét területen, ugyanakkor a parttól távolabbi gát nagyobb beavatkozással járna a természetben és többe is kerülne. Míg a part menti mobilgát költsége 18 milliárd forint, addig a Királyok útja – Nánási úti védmű 25 milliárd forintba kerülne, ráadásul árvíz esetén a parti épületek védelme és a part rendezése további költségekkel járna. Így az egyetem, immár másodszor, a parti védművet javasolja.

http://www.demokrata.hu/hir/belfold/gyozott-jozan-esz

 

2017. április 21. Ez van az iráni-magyar atombiznisz mögött

Utóbbi pont a leginkább érthető: Budapesten a Budapesti Műszaki Egyetemen és
csillebércen a KFKI kutatóközpontjában is vannak oktatási és kutatási
reaktorok, vagyis hazánk ideális terep a szakemberek képzésére.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ez_van_az_irani-magyar_atombiznisz_mogott.634011.html
 

2017. április 24. Megalakult az Éghajlatváltozási Platform

Pálvölgyi Tamás docens, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem oktatója bemutatta, hogy miért fontos egy-egy településnek klímastratégiát kialakítania. A rendezvény fél kettőkor zárult.

http://promenad.hu/cikk/megalakult-az-eghajlatvaltozasi-platform-177022

 

2017. április 25. Anya? Mama? Nem. Tablet. – interjú Bernschütz Máriával

Egy korábbi amerikai kutatás szerint minden tizedik(!) gyermek első kimondott szava a táblagép (tablet) volt – idézi fel Bernschütz Mária. A fiatal generációk kutatója, BME-GTK Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék egyetemi adjunktusa szerint ma már a fiatalok oktatják, vezetik be az időseket az emberi kapcsolatokba az online kommunikációba, ők szocializálnak, informálnak.

http://www.digitalhungary.hu/interjuk/Anya-Mama-Nem-Tablet-interju-Bernschutz-Mariaval/4202/

 

2017. április 25. A marsi biofizika sikert hozott a Kossuthnak

Munkájukkal az ezüstérmet hozták el, ezzel bekopogtattak a tudományos élet kutatói ajtaján, hiszen nevüket ezen túl a Budapesti Műszaki Egyetemen is jegyzik! A csapat tagjai: Csicsák Roland, Fazekas Gergely, Szűcs Bernadett. Mindhárman fizikaorientációs tanulók, vagyis a fizikát jó ideje emelt szinten tanulják.

http://www.szon.hu/a-marsi-biofizika-sikert-hozott-a-kossuthnak/3457025

 

2017. április 25. Az ideális munkahely nyomában

Bárkit megkérdezünk, mindenkinek fáj a háta, a keze, a nyaka – mondhatni hozzászoktunk mára, pedig ehhez egyáltalán nem kéne hozzászoknunk” – véli Dr. Németh Edit, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ergonómia és Pszichológia Tanszékének adjunktusa.

http://index.hu/bcs/2017/04/25/idealis_munkahely_iroda_munkakornyezet_hatekonysag/