BME Smart City, Gyerekegyetem, robotversenyautó

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről  2018. július 4. és július 11. között.

2018.július 6. Lukács Pál: Az egyetemnek két ügyfele van; a hallgató és az iparvállalat

A BME a robotikára, matematikára, mechatronikára, Kecskemét pedig az anyagtudományra, gyártástechnológiákra és az alternatív hajtásláncra specializálódott.

https://autopro.hu/oktatas/Lukacs-Pal-Az-egyetemnek-ket-ugyfele-van-a-hallgato-es-az-iparvallalat/26298/

További megjelenés:

https://keol.hu/kecskemet-bacs/lukacs-pal-a-kecskemeti-egyetemnek-ket-ugyfele-van-a-hallgato-es-az-iparvallalat

 

2018. július 6. Életeket menthetnek a legújabb smart megoldások

A BME Smart City Budapest kurzus hallgatói tavaly novemberben mutatták be Józsefváros hat közterén végzett terepmunka és a bűnözési adatok elemzésének eredményét.

https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/eleteket-menthetnek-a-legujabb-smart-megoldasok.290802.html

 

2018. július 6. Ismét kisiskolások lepték el a BME egyetemi előadótermeit

A BME immáron negyedik alkalommal indította el nagy sikerrel a Gyerekegyetemet, amelyen a tanulók élményszerűen ismerkedhetnek meg a műszaki és természettudományokkal.

http://eduline.hu/felsooktatas/2018/7/5/bme_kisiskolasok_az_egyetemen_HKTOL8

 

2018. július 9. Ipar 4.0 innovációkat támogat a Startup Campus

Június végén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen rendezték meg az „Industrie 4.0 Startups meet Hidden Champions selection day” elnevezésű eseményt. Az innovációk nemzetközi piacra vitelére szakosodott Startup Campus, és a baden württembergi Venture Forum Neckar befektetői csoport közös rendezvényén a nemzetközi nagyvállalati szegmenst a General Electric Digital, a hazai közép- vállalati szcénát pedig a Tungsram Csoport képviselte.

http://socialbranding.hu/csr/socialbranding/2018/07/09/ipar-4-0-innovaciokat-tamogat-a-startup-campus/

 

2018. július 9. Az ABB támogatja a BME szakmai oktatási tevékenységét

A vállalat összesen 2,5 millió forint értékű műszaki eszközt adományoz az egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Villamos Energetika Tanszéke számára a szakmai oktatás támogatására.

http://www.marketinginfo.hu/hirek/article.php?id=50181&referer_id=rss

 

2018. július 10. Több mint 700 magyar versenyző áll rajhoz a sárkányhajózás legnagyobb versenyén, Szegeden

Az egyetemi élet pörgős hangulatát pedig a Szegedi Egyetem, a Pécsi Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói hozzák el Nekünk.

http://www.ma.hu/sport/317368/Tobb_mint_700_magyar_versenyzo_all_rajhoz_a_sarkanyhajozas_legnagyobb_versenyen_Szegeden?place=srss

 

2018. július 10. Utánpótlásképzés a légi iparban

Néhány évvel ezelőtt elkezdődött a magyarországi pilótaképzés megújítása. 2014. november és 2015. március között a felsőoktatási államtitkárság felkérésére munkacsoporti egyeztetések zajlottak a Debreceni Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola bevonásával, melyek eredménye egy közös szakmai javaslatcsomag összeállítása lett.

http://www.kozlekedesvilag.hu/2018/07/10/utanpotlaskepzes-legi-iparban/

 

2018. július 10. Kiderült, hány kínai tanul Magyarországon

jelenleg Magyarországon 394 kínai diák tanul a következő felsőoktatási intézményeken: Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Debreceni Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Eszterházy Károly Egyetem, Kaposvári Egyetem, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Miskolci Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Óbudai Egyetem, Pannon Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Soproni Egyetem, Széchenyi István Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Szent István Egyetem, Balassi Intézet.

http://hvg.hu/itthon/20180710_Kiderult_hany_kinai_tanul_Magyarorszagon

 

2018. július 10. Itt az első magyar robotversenyautó

Voltak akik kételkedtek, mert hogy túl nagy falat, de akik régóta ismerik a BME Formula Racing Teamet, azok tudták, hogy biztosan megcsinálják. Magyarországon először ők építettek Formula Student versenyautót, először benzinest, aztán villamoshajtásút és most bemutatták az autonóm változatot is, miközben technológiailag is nagyot ugrottak.

http://www.autoszektor.hu/hu/content/itt-az-elso-magyar-robotversenyauto