Paprika program, legnépszerűbb keresztféléves képzés, mérnökhallgatók előadás után

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről  2018. december 26. és 2019. január 2. között.

2018. december 28. Átadták a jövő pénzügyi mobilalkalmazása pályázat díjait

A jövő pénzügyi mobilalkalmazásának kifejlesztésére immár harmadszor hirdetett ötletpályázatot a GRÁNIT Bank a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatika Tanszékével közösen.

http://www.origo.hu/gazdasag/20181228-atadta-a-jovo-penzugyi-mobilalkalmazasa-palyazat-dijait-a-granit-bank.html

 

2018. december 30. Paripa program a Műegyetemen

Egyetemi oktató, diák és informatikai cég együttműködéséből született az az ösztöndíjprogram, amelyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hálózati rendszerek és szolgáltatások tanszéke indított Paripa program (Partnerségben az iparral – hallgatói képzési és ösztöndíjprogram) néven.

http://jarmuipar.hu/2018/12/paripa-program-muegyetemen/

 

2018. december 31. Kutató mérnökhallgatók: min dolgoznak az előadások után?

Nemzetközi folyóiratban publikálni, versenyautót építeni vagy éppen űrkutatással foglalkozni már egyetemistaként? Egyetemi kutatócsoportoknál jártunk. „Pókként próbálunk hálókat szőni mindenfelé” − mondja Gyenge Ákos, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kozmosz Körének vezetője arról, mivel foglalkoznak az egyetemen zajló űrkutatási projekteket összehangoló csoport tagjai. Több feladatuk van: igyekeznek az aktuális projektekről minél több információt eljuttatni a hallgatókhoz, „ezen felül persze az is a célunk, hogy elinduljanak saját kozmoszos kutatásaink, de mivel még csak egyéves a kör, nagyon gyerekcipőben járunk”.

http://eduline.hu/felsooktatas/20181219_kutato_mernokhallgatok

 

2018. december 31. Az életünk már online zajlik

„Most jelent meg dr. Szűts Zoltán Online – Az internetes kommunikáció és média története, elmélete és jelenségei című könyve, amely elsősorban a(z internetes) kommunikáció és média egyetemi oktatását hivatott segíteni. Szűts Zoltán 1976-ban született Nagybecskereken, és Budapesten él. Médiakutató, egyetemi oktató, az MTA köztestületi tagja. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műszaki Pedagógia Tanszékének docense, a Milton Friedman Egyetem oktatója és az alkalmazott infokommunikációs kutatócsoportjának vezetője.

https://hirlevel.egov.hu/2018/12/31/az-eletunk-mar-online-zajlik/

 

2019. január 1. Így alakult a Continental idei éve

A cég budapesti részlege az oktatás, a kutatás és az ezekhez kapcsolódó más tevékenységek terén támogatja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet. Szakmai gyakorlatokat szerveznek, ösztöndíjakkal segítik a hallgatókat és a kutatások kapcsán is együttműködnek a BME-vel.

https://autopro.hu/beszallitok/igy-alakult-a-Continental-idei-eve/28725/

 

2019. január 1. Hogyan működik? - Econ Job Market

Miközben a legtöbben az elkövetkező napokban a szilvesztert próbálják kiheverni, világszerte több ezer végzős PhD hallgató élete egyik legfontosabb performanszára készül: január 4. és 6. között lesz az ASSA (Allied Social Science Associations) Meeting Atlantában és itt zajlik a közgáz job market egyik fontos állomása: az interjúk. Interjú. Az évek óta megrendezett ASSA Meeting mellett idén először a European Economic Association is szervezett egy európai Job Marketet decemberben, Nápolyban. Ezen - egyedüli magyar intézményként - a BME-GTK képviseletében mi is részt vettünk, így az egészről első kézből számolhatok be. A munkaadók a jelentkezők közül kiválasztják az legígéretesebb jelentkezőket és meghívják őket egy interjúra. Az interjúk az EEA által biztosított, átalakított hotelszobákban folynak egy kisebb-nagyobb (3-10 fős) bizottság előtt. Egy-egy interjú 20-40 perc, amikor a pályázók bemutatkoznak, bemutatják kutatási eredményeiket, terveiket.

https://koczy.blog.hu/2019/01/01/econ_job_market

 

2019. január 2. Elszippantja az ipar a diploma előtt a mérnököket

Először tavalyelőtt figyelt fel a BME arra, hogy a felvételt nyert leendő elsőéves hallgatók közül nagyjából minden tizedik nem jelent meg szeptemberben az egyetemen. Ezek a fiatalok nyáron valamilyen külföldi egyetemre jelentkeztek, és ott kezdték meg tanulmányaikat.

https://autopro.hu/techtogether/Elszippantja-az-ipar-a-diploma-elott-a-mernokoket/28705/

 

2019. január 2. Itt a lista: ez öt legnépszerűbb egyetem és szak a keresztféléves felvételin

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre jelentkeztek a legtöbben a keresztféléves felvételin. Az összes, közel ötezer jelentkezőből 1435-en választották ezt az egyetemet, közülük pedig 1284-en első helyen.

http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/20190101_kfelveteli_legnepszerubb_egyetemek_szakok