Keresztféléves képzés, MODEM, BME Cycling

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2019. január 23. és január 30. között.

2019. január 24. Hazát építenek a szülőföldhöz kötődő szeretettel

Idén a Magyar Kultúra Napja-díjat korosztályonként Kovács Emese a párkányi Ady Endre Alapiskolából, Kávai Áron a magyarkanizsai Beszédes József Iskolaközpontból és Pecze Gábor a budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója vehették át Józsa Judit kerámiaszobrásztól.

https://felvidek.ma/2019/01/hazat-epitenek-a-szulofoldhoz-kotodo-szeretettel/

 

2019. január 24. Döntöttek a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokról

A legtöbb jelentkező (1074) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre jutott be, ezt követi a Szent István Egyetem 433 és a Debreceni Egyetem 349 felvett jelentkezővel.

https://index.hu/belfold/2019/01/24/dontottek_a_felsooktatasi_keresztfeleves_ponthatarokrol/

További megjelenés:

https://infostart.hu/belfold/2019/01/24/biztositja-a-forrasokat-a-3-as-metro-kaposztasmegyerig-torteno-meghosszabbitasahoz-a-kormany-a-nap-hirei

 

2019. január 25. Tarka teniszközponttól a zöld szőlészetig

A magyar építészet üde színfoltjai. Rudapithecus Látványtár - építész: Vasáros Zsolt DLA (Narmer Építészeti Stúdió), BME Építőművészeti Doktori Iskola Ez a ház valami olyat tud, ami minden részletében, pórusában, szögében, szerkezeti elemében érdekes látványt produkál, formái az időtlenséget hordozzák.

https://www.octogon.hu/epiteszet/tarka-teniszkozponttol-a-zold-szoleszetig/

 

2016. január 26. Magyarok, akik kijutottak a világűrbe és sokat köszönhet nekik az űrtudomány

A magyar egyetemek is kivették a részüket az űr tudományos kutatásából. A KFKI és a Műegyetem tudósai alkották meg az üstökösön landoló Rosetta űrszonda fedélzeti vezérlő- és adatgyűjtő számítógépét

http://www.blikk.hu/aktualis/vilag-titkai/a-magyarok-is-kivettek-a-reszuket-az-urkutatasbol/enq7cld

 

2019. január 26. Zuckerberg álmában sem gondolta volna - az internet és a szabadság

A Magyar Online és Digitális Médiatörténet (MODEM) egyik alapítója, Tófalvy Tamás szerint jó ötletnek és hiánypótló vállalkozásnak tűnt a magyar internetezés, elsősorban az online tartalomszolgáltatás kezdeteinek meghatározó figuráit mikrofon elé ültetni és kikérdezni a jó húsz évvel ezelőtti történésekről. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Szociológia és Kommunikáció Tanszékének docensétől azt is megtudtuk, hogy a jelenleg 29 interjút magába foglaló adattárat folyamatosan bővítik, és bárki számára elérhető információforrásként szolgál.

https://nepszava.hu/3022965_zuckerberg-almaban-sem-gondolta-volna-az-internet-es-a-szabadsag

 

2019. január 28. Bemutatkozik a BME Cycling

Ébredezik hazánkban az egyetemi kerékpáros élet, ennek egyik jó példája a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetemen működő BME Cycling egyetemi kerékpáros csapat, ahol szervezett körülmények között bringázhatnak a hallgatók. Bár nem rendelkezik óriási múlttal a csapat, eseményeivel már felhívta magára a figyelmet. A BME Cycling egyik alapítója, Forintos Norbert mutatja be nekünk a csapatot.

http://bikemag.hu/magazin/hirek/bemutatkozik-a-bme-cycling

 

2019. január 29. Idén ezek a tervek taroltak a Designer Pályázaton

A második alkalommal megrendezett Zewa Designer Pályázaton a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóinak 16 display terve szállt harcba a zsűri és a közönség szavazataiért. A nyerteseket szakmai sajtótájékoztatóval egybekötött kiállításon köszöntötte a márka: a zsűri döntése alapján a pályázat győztese Volyák Zsófia, a közönségszavazás nyertese pedig Gaál Eszter Regina lett.

http://www.mediapiac.com/marketing/Iden-ezek-a-tervek-taroltak-a-Designer-Palyazaton/113950/

További megjelenés:

http://kreativ.hu/cikk/bme_sek_terveztek_displayt_a_zewanak