Schneider Electric együttműködés, BME siker a ChaosStack-en, Lányok napja

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2019. máricus 27. és április 3. között.

2019. március 28. Bele kell vágni a fejlesztésekbe

Sok kihívást hordoz a smart city koncepció, felhasználói oldalról viszont jelentős pozitív változást hoznak életünkbe az okos városok. De van magyar példa is: a  BME és egy nemzetközi konzorcium közös fejlesztéseként megvalósuló SOLSUN-projektje a budapesti lámpatestekre helyezett szenzorokkal gyűjtöttek adatokat az utcai világításról, közlekedésről, emisszió- és zajkibocsátásról, és továbbították azokat feldolgozásra. A 2 éves projekt az energiafelhasználás és a légszennyezés mérséklését célozta.

https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/bele-kell-vagni-a-fejlesztesekbe-1431646/

 

2019. március 28. A markunkban van a világ tudása

Az urbanizációs kihívások kezelésére az IKT technológia kínál megfelelő lehetőségeket – mondta Sallai Gyula, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Emeritius professzora a Világgazdaság konferenciáján.

https://www.vg.hu/konferencia/a-markunkban-van-a-vilag-tudasa-1431838/

 

2019. március 29. A Schneider Electric a jövő mérnökeibe fektet

A Schneider Electric és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) tegnap hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá. Ennek keretében az oktatási intézmény 2019 őszétől, illetve 2020 elejétől a motorindítás és a daruvezérlés területén indít hallgatói projekteket a Villamosmérnöki és Informatikai Kar Villamos Energetika Tanszékén, a Schneider Electrickel együttműködve. A partnerség célja, hogy a mérnökhallgatók már az egyetemen a lehető legkorszerűbb eszközökön tanuljanak, hasznos tudásra tegyenek szert, és így az ipari automatizálásban jártas szakemberekké váljanak.

http://hirek.prim.hu/cikk/2019/03/29/a_schneider_electric_a_jovo_mernokeibe_fektet

 

2019. március 30. Startup Campus BME powered by Hiventures - Demo Day

Áprilisban zárul a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Hiventures és az Enterprise Hungary szervezésében elindított Startup Campus BME powered by Hiventures egyetemi inkubációs program második féléve.

https://www.eventbrite.com/e/startup-campus-bme-powered-by-hiventures-demo-day-tickets-59328228328?aff=ebdssbdestsearch

 

2019. március 30. BME Lányok Napja

A Lányok Napja alkalmából idén is megnyitja kapuit az ország vezető műszaki felsőoktatási intézménye, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

https://www.evensi.com/bme-anyok-napja-budapesti-uszaki-e-gazdasagtudomanyi-egyetem/301247224

 

2019. április 1. Komoly siker a magyar kütyü, ami megkönnyítheti az autótulajok életét

Hétvégén indult el két egykori BME-s hallgató Indiegogo kampánya, aminek keretében a Remootio névre keresztelt,  kapu-távirányító berendezésre lehet lecsapni.

https://24.hu/tech/2019/04/01/remotioo-magyar-startup-kaputaviranyito-indiegogo/

 

2019. április 2. 60 fiatal magyar fejlesztő mérte össze erejét a TechEmbassy versenyén

A 100 regisztrálóból mintegy 60-an vehettek részt a fiatal fejlesztők immár harmadik, ChaosStack nevű versenyén szombaton Budapesten, neves cégek által delegált mentorok támogatásával. A ChaosStack mezőnye idén kifejezetten erős volt és 11 óra alatt 6 magas szintű informatikai kihívást teljesített. A holtversenyben első helyezett teamek, a Pizzas (Frey Balázs, BME, Király Bálint Martin, BME, Móricz Tamás, BME) és az 1337 (Almási Nóra, BME, Almási Péter, BME, Tóth Marcell, BCE) kiemelkedően magas, 67 pontot gyűjtöttek össze. A megosztott első hely után harmadik helyre befutó Devoops csapat (Robotka Adrián, BME, Börcsök Barnabás, BME, Radnai László, BME) pedig mindössze egy ponttal maradt le, és 66 ponttal zárta a napot.

http://hirek.prim.hu/cikk/2019/04/02/60_fiatal_magyar_fejleszto_merte_ossze_erejet_a_techembassy_versenyen