Atomerőmű-építés, Együttműködés a Solar Dechatlon verseny kapcsán, árvizek és aszály,

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2019. június 5. és június 12. között.

2019. június 5. Ingyenes gyakorlási lehetőség: ilyen feladatokat kaphattok a nyelvvizsgán

A BME nyelvvizsgáihoz itt találtok segédanyagokat: letölthetitek a feladatsorokat, a hanganyagokat és a megoldásokat, illetve azoknak a témáknak a listáját is, amelyek a szóbeli vizsgán előfordulhatnak.

https://eduline.hu/nyelvtanulas/20190605_ingyenes_nyelvvizsga_feladatok

 

2019. június 5. A CEU lett a legjobb magyar egyetem

A hazai felsőoktatási intézmények közül tizenötöt vizsgáltak. A legmagasabb pontszámot ezek közül a Közép-európai Egyetem (CEU) érte el, második lett az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a harmadik pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)

https://nlc.hu/ezvan/20190605/a-ceu-lett-a-legjobb-magyar-egyetem/

További megjelenés: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20190607-manipulativ-halozat-segiti-a-ceu-t

 

2019. június 6. Az újrahasznosítás a műanyagipar egyik kulcskérdése

A műanyagipar jelenlegi két legnagyobb kihívása a környezetvédelmi elvárásoknak való megfelelés, illetve az ipar 4.0 szélesebb terjedését lehetővé tevő új üzleti modellek kidolgozása – hangzott el az idei K műanyag- és gumiipari szakvásár sajtótájékoztatóján szerdán, Budapesten. A szokásosan kiállító magyar vállalatok mellett kiemelte, hogy októberben először vesz részt a K-n a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, amely egy startuppal közösen mutatja be legújabb ágazati fejlesztéseit. Idén is ezer körüli szakember kilátogatásával számolnak a vásárra, köztük szép számmal képviseltetik magukat a jövő szakemberei, a BME szakirányú hallgatói.

http://gyartastrend.hu/esemenyek/cikk/az_ujrahasznositas_a_muanyagipar_egyik_kulcskerdese

 

2019. június 6. Hivatalosan is egy csapat lettünk

2019. május 31-én véglegesítettük és aláírtuk a szerződést, mely szerint a Horizont Global Kft. szponzorként támogatja a BME diákjait ezen a nívós versenyen. A diákok számára a technológia ismeretének átadása már megkezdődött és a 90 m2-es versenyház építési munkálataihoz is hozzáláttunk. A versenyház építéséről kommunikációs csatornáinkon folyamatosan hírt adunk.

https://horizontglobal.com/hivatalosan-egy-csapat-lettunk/

 

 

2019. június 6. Index - Tech-Tudomány - Megmutatjuk, hogy áll a harmadik világháború

2018-ban jelentősen megugrott a világban az állami támogatású kibertámadások száma. A fél Európa kormányzatait, köztük négy magyar célpontot is végigtámadó MiniDuke felfedezésében kulcsszerepe volt egy magyar kutatócsapatnak, a BME-n működő CrySys Labnak is.

https://index.hu/techtud/2019/06/06/kiberhaboru_kiberbiztonsag_kibertamadas_vilaghaboru_hekkerek_kemkedes_szabotazs/

 

2019 június 7. Bódis: Nem nélkülözhetők a digitális készségek

Bódis József, aki a rendezvény fővédnöke, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) tartott eseményen visszafogott becslésnek nevezte az Európai Unió foglalkoztatásért felelős biztosának prognózisát, hogy a közeljövőben a foglalkozások kilencven százaléka nem végezhető majd digitális készségek nélkül.

https://www.hirado.hu//belfold/belpolitika/cikk/2019/06/07/bodis-nem-nelkulozhetok-a-digitalis-keszsegek

 

2019. június 8. A villámárvizek egy részét magunknak köszönhetjük

Egyre egyenlőtlenebb a Kárpát-medence csapadékeloszlása; hol aszályok, hol villámárvizek, felhőszakadások jelentkeznek, így mind települési, mind lakossági szintem egyre sürgetőbb a csapadékvíz megőrzése, tárolása vagy elvezetése - hívta fel a figyelmet az InfoRádióban Pálvölgyi Tamás, a BME Környezetgazdaságtan Tanszékének a docense.

https://infostart.hu/belfold/2019/06/08/a-villamarvizek-egy-reszet-magunknak-koszonhetjuk

 

2019. június 8. Jól ráijesztettek a magyar cégekre - sok a félreértés a digitalizáció körül

A „Mintagyár” projektjében a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) működő Ipar 4.0 Technológiai Központ éppen az eligazodásban akarja segíteni a vállalkozásokat, állapotfelméréssel, bemutatókkal és képzési programokkal.

https://www.napi.hu/tech/jol_raijesztettek_a_magyar_cegekre_sok_a_felreertes_a_digitalizacio_korul.685230.html

 

2019. június 11. Teljes hazai siker született a MEFOB döntőben

A férfiaknál második helyen az a Testnevelési Egyetem végzett, melyben pályára lépett Nagy József, a Fino Kaposvár centere, bronzérmes a Nyíregyházi Egyetem csapata lett, míg a negyedik helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem alakulata zárt.A lányoknál Második helyezett az Eötvös Loránd Tudományegyetem együttese lett, megelőzve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem csapatait.

https://www.sonline.hu/sport/helyi-sport/teljes-hazai-siker-szuletett-a-mefob-dontoben-1619210/

 

2019. június 11. Egyetemi képzés lesz az atomerőmű-építés ősztől

A tananyagot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, a Pécsi Tudományegyetemmel, a Debreceni Egyetemmel, a Pannon Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel és a Dunaújvárosi Egyetemmel együttműködésben dolgozták ki, a képzések is ezekben az intézményekben indulnak el. Az első órák szeptember végén, vagy október elején kezdődnek majd, a jelentkezési határidőt szeptember 15-ig tervezik kiszabni.

https://index.hu/gazdasag/2019/06/11/egyetemi_kepzes_lesz_reaktorfizika__paks_2_ii._bovites_szak_atomeromu-epites_osztol/

 

További megjelenés: https://magyarnemzet.hu/?category=0&after=2010-01-01&before=2019-06-12&author=&s=bme