Elhunyt Nemcsics Antal, Formula Student East

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2019. július 17. és július 24. között.

http://epiteszforum.hu

2019. július 17.

Elhunyt Nemcsics Antal festőművész, a BME tanára

„Életének 92 évében elhunyt Dr. Nemcsics Antal festőművész, akadémikus, a BME Rajzi tanszékének tanára” –  a Magyar Építőművészek Szövetsége. Nemcsics Antal nevéhez fűződik a , a komplex színharmónia-elmélet és a színdinamikai környezetelméletet, valamint a színreferencia indexszámrendszer kidolgozása.

http://epiteszforum.hu/elhunyt-nemcsics-antal-festomuvesz-a-bme-tanara

További megjelenés:

https://www.sonline.hu/kultura/hazai-kultura/elhunyt-nemcsics-antal-festomuvesz-1694621/

https://hvg.hu/kultura/20190717_Meghalt_Nemcsics_Antal_festomuvesz_aki_megalkotta_Budapest_szinterkepet

 

 

https://autopro.hu/

2019. július 17.

A jövő mérnökei állnak rajthoz Zalaegerszegen

Az Audi Hungaria Zrt. négy magyar csapatot támogat a Formula Student East konstrukciós verseny hazai futamain: a SZEngine, az Arrabona Racing Team, a BME Formula Racing Team, valamint a BME Motorsport a hétvégi verseny nemzetközi mezőnyében 22 ország 72 csapatával méretteti meg magát a Zalaegerszegi Járműipari Tesztpályán, a ZalaZone-on.

https://autopro.hu/techtogether/A-jovo-mernokei-allnak-rajthoz-Zalaegerszegen/31095/

 

https://www.magyarhirlap.hu/

2019. július 18.

Időrendben egy időrend nélküli világban

Szűts Zoltán jelentős vállalása: bemutatja a digitális univerzumot. A szerző, aki a BME Műszaki Pedagógia Tanszékének docense, oktatási segédletként, tankönyvként is remekül használható kötetében megkísérli a lehetetlent: egy olyan, digitális univerzum bemutatását, amelynek alapvető természete, hogy végtelenül összetett, kibogozhatalan összefüggés-mechanizmusok hálózata, s amely olyan gyors ütemben fejlődik, hogy mire megfigyeljük komplex tulajdonságainak egy-egy szeletét, arra az egész gyökeresen megváltozik.

https://www.magyarhirlap.hu/kultura/20190718-idorendben-egy-idorend-nelkuli-vilagban

 

https://www.blikk.hu/

2019. július 18.

Micsoda elismerés: fiatal magyar alkotó Európa legjobbjai között, a munkáját is bemutatták Budapesten

Bemutatták csütörtökön Budapesten a fiatal filmesek európai versenyének öt nyertes filmjét, köztük Galambos Levente Rejtett értékek című alkotását. Galambos Levente 21 éves, jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója, akinek eddig kisebb munkái voltak, így az első kisfilmje a Rejtett értékek.

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/bemutattak-a-fiatal-filmesek-europai-versenyenek-nyertes-alkotasait-budapesten/44bbghv

 

http://www.frissujsag.ro

2019. július 22.

Roma integráció az építész szemével

 Tóth Tünde Krisztina, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karának végzős hallgatója diplomamunkájának fő témájául egy olyan projektet választott, amely a nagykárolyi önkormányzat irányításával a helyi roma közösség integrációját célozza.

http://www.frissujsag.ro/roma-integracio-az-epitesz-szemevel/