Állásbörze, IoT keretrendszer, QS rangsor

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2019. október 09. és 16. között.

2019. október 9. Több mint 140 cég kínál állást a 49. Műegyetemi Állásbörzén

Több ezer állást hirdet meg több mint 140 cég felsőfokú végzettségű pályakezdőknek és több évnyi tapasztalattal rendelkezőknek 49. Műegyetemi Állásbörzén, amelyet szerdán és csütörtökön tartanak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) – közölték a szervezők.

https://hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2019/10/09/tobb-mint-140-ceg-kinal-allast-a-49-muegyetemi-allasborzen

További megjelenés:

https://www.origo.hu/gazdasag/20191010-muegyetem-allasborze-2019-oktober.html

 

2019. október 10. IoT keretrendszert fejlesztettek az egyetemen

Termelővállalatok digitális átállását segítő fejlesztés készített a NETvisor Zrt. vezette ipari-egyetemi konzorcium – közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) az MTI-vel.

http://www.jarmuipar.hu/2019/10/iot-keretrendszert-fejlesztettek-az-egyetemen/

 

2019. október 10. Új egyetemi innovációs központ jön létre Budapesten

A nyolc magyarországi egyetemi innovációs központ egyikét a Budapesti Műszakai és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) hozzák létre – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

http://www.jarmuipar.hu/2019/10/uj-egyetemi-innovacios-kozpont-jon-letre-budapesten/

 

2019. október 10. Sok lelkes és motivált hallgatóval bővült a BME Solar Boat Team

Új műhelyben dolgoznak saját fejlesztéseiken a BME hajóépítő csapatának tagjai. Jelenleg a meghibásodott motorvezérlő helyreállítása egyik fő feladtuk. A TechTogether versenyre az előfeladatok megoldásával készülnek, mondta Czibere Szilárd, aki augusztus óta a BME Solar Boat Team csapatkapitánya és a BME villamosmérnök hallgatója.

https://autopro.hu/techtogether/Sok-lelkes-es-motivalt-hallgatoval-bovult-a-BME-Solar-Boat-Team/32023/

 

2019. október 11. Végre pontosan kiszámolták, mennyit keresnek a pályakezdő informatikusok

Sok mindentől függ a magyar informatikusok kezdő fizetése. Többek között attól is, hogy melyik egyetemen szereztek diplomát. Az elérhető pályakezdő jövedelemben azonban komoly különbségek vannak. Az éllovas BME-hez képest a Szegeden diplomát szerző informatikusok átlagjövedelme mintegy 100-150 ezer forinttal alacsonyabb. Ebből a szempontból az ELTE, az Óbudai Egyetem és – némi meglepetésre – a Milton Friedman Egyetem (Korábban Zsigmond Király Egyetem) végzőseinek bére közelítik meg legjobban a BME-sekét.

https://bitport.hu/forintra-kiszamoltak-mennyit-keresnek-a-palyakezdo-informatikusok

 

2019. október 14. Csaknem négyszáz hallgatóval indul szerdán a Techtogether verseny

A résztvevő csapatok: BME Formula Racing Team, Airrari – STECO, Arrabona Racing Team, BME Motorsport, BME Solar Boat Team, DE MK Team, Formula Racing Miskolc, KEFO Motorsport, ME-Kart, OE Mobile, Pannon Rája Solar Boat Team, Poll-Roth, Sopiana-e Motorsport, SZEnergy Team, SZEngine, Szombathelyi Gépész. A csapatok a következő egyetemekről érkeznek: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Debreceni Egyetem Műszaki Kar, ELTE IK Savaria- Műszaki Intézet, Miskolci Egyetem, Neumann János Egyetem, Óbudai Egyetem, Pannon Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Széchenyi István Egyetem, Szegedi Tudományegyetem

https://autopro.hu/techtogether/Csaknem-negyszaz-hallgatoval-indul-szerdan-a-Techtogether-verseny/32058/

 

2019. október 15. Top 50-ben a Debreceni Egyetem a QS ranglistáján

A listára a tavalyi 14 után ebben az évben 17 magyar felsőoktatási intézmény került fel, közülük a Debreceni Egyetem mellett az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem kapott helyet a top 50-ben.

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/top-50-ben-a-debreceni-egyetem-a-qs-ranglistajan-3608766/

 

2019. október 15. Már a BME-n is oktat az IMEC

A BME mesterszakos hallgatói számára is indult egy képzés: a Soft Skills – Power Skills az önismeret, önkifejezés és önmenedzselés, a szociális intelligencia és a hatékony kommunikáció témakörei járja körül Csejtei Ildikó stratégiai tanácsadó, az IMEC alapító-ügyvezetője és Lenkei Anikó ICF akkreditált coach, vezetőfejlesztési tanácsadó révén

http://kreativ.hu/cikk/mar_a_bme_n_is_oktat_az_imec

 

2019. október 15. Menőzés helyett inkább „rókát űz” Vörös Márk, a BMEnők nyerőembere

Vörös Márk szerint jó buli a Rókaűző, ezért mindenféleképpen érdemes egyszer mindenkinek kipróbálnia. 25. alkalommal rendezték meg a PTE Rókaűzők váltóversenyét október 5-én, amelyen a versenyzők összesen öt kategóriában teljesítették a Pécs és Kaposvár közti 84,6 kilométeres távot. A felsőoktatási intézmények között – a tavalyihoz hasonlóan – idén is a BMEnők (BME) csapata lett az első, akik majd’ ötperces előnnyel értek célba a Kullancsvadászok (EKE) előtt.

https://mozduljra.hu/cikk/menozes_helyett_inkabb_rokat_uz_voros_mark_a_bmenok_nyeroembere/

 

2019. október 16. Október 23. - Idén is 22-én kezdődnek a nemzeti ünnepi megemlékezések

A kormány honlapján közzétett program szerint október 22-án, kedden az 1956-os Műegyetemi emlékműnél tartanak koszorúzást. Beszédet mond Boross Péter volt miniszterelnök. Innen átvonulnak az ünneplők a műegyetem K épületébe, ahol 15 órakor kezdődik a rendezvény. Itt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Józsa János, a BME rektora mond beszédet.

https://webradio.hu/hirek/belfold/oktober-23-iden-is-22-en-kezdodnek-a-nemzeti-unnepi-megemlekezesek

További megjelenés:

https://www.lokal.hu/2019-10-nemzeti-unnep-iden-is-22-en-kezdodnek-a-megemlekezesek/