A logisztika jövőjre, jól teljesítő középiskolák, kiállítás

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2020. január 01. és 08. között.

http://gyartastrend.hu/

2019. január 6.

Hogyan tovább a logisztikában?

A digitalizáció a logisztikai szektort sem hagyja érintetlenül. Ennek eredményeképpen az utóbbi években egyre szaporodnak a digitális logisztikai és intralogisztikai megoldások. Ahogy más területen, úgy a szállítmányozásban is a hatékonyságnövelés, a termék- és árubiztonság, valamint a minőségbiztosítás katalizálja a fejlesztéseket. Bohács Gáborral, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki Karának Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszékének egyetemi docensével beszélgettünk. 

http://gyartastrend.hu/logisztika/cikk/hogyan_tovabb_a_logisztikaban

 

https://www.feol.hu

2020. január 7.

A megye diákjai „felsőfokon” is helytállnak

Mindenesetre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Matematika Intézetének hallgatói már rutinosan készülhetnek az adott tanév „nulladik matematika zárthelyi” dolgozatára, melyet az elsőéves hallgatókkal minden tanév elején megírat az egyetem vezetősége. A BME Matematika Intézetének illetékesei pedig évről évre közzéteszik azon középiskolák nevét – ábécésorrendben –, amelyek egykori diákjai kimagasló eredménnyel szerepelnek ezen a megmérettetésen – értesültünk az egyik érintett felkészítő tanártól, Lévayné Egyházi Piroskától.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-megye-diakjai-felsofokon-is-helytallnak-3478119/

 

http://www.epiteszforum.hu/

2019. január 7.

Térműveletek - Kiállítás a BME hallgatóinak kreatív térkompozíciós munkáiból

A térkompozíció a BME építészmérnöki képzés legelső félévének kreatív gyakorlati tárgya. Célja a mindenkiben meglévő kreativitás fejlesztése és az építészeti téralkotás sajátosságainak megismertetése. A tárgynak nemcsak a neve, hanem a szemlélete is megváltozott. A FUGÁban nyíló kiállítást a tárgy felelőse Fazekas Katalin és Borsos Melinda tankörvezető ajánlja.

http://www.epiteszforum.hu/termuveletek--kiallitas-a-bme-epiteszmernoki-kar-hallgatoinak-kreativ-terkompozicios-munkaibol