ingyenes felvételi előkészítő, drónok

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2020. február 5. és 12. között.

2020. február 6. Jubileumi közgyűlést tartott a Magyar Mérnökakadémia 

A jubileumhoz illeszkedve első alkalommal került átadásra a neves korábbi elnökük, Michelberger Pál emlékére az MMA által alapított Michelberger Mesterdíj, amely az eredményes mérnöki mester-tanítvány kapcsolatot hivatott pályázati kiválasztás útján elismerni. A díjakat Benedek Csaba, a SZTAKI csoportvezető kutatómérnöke dinamikus környezet gépi érzékelésére és értékelésére szolgáló eljárások kidolgozásáéért, valamint mentora, Szirányi Tamás, a BME egyetemi tanára vette át Birkner Zoltántól és Takács Jánostól, az MMA főtitkárától.

https://orientpress.hu/cikk/2020-02-06_jubileumi-kozgyulest-tartott-a-magyar-mernokakademia

 

2020. február 7. Ingyenes felvételi felkészítő kurzust indít a Műegyetem gazdaság- és társadalomtudományi kara

Speciális, ingyenes kurzust indít a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gazdaság- és társadalomtudományi kara az egyetemi felvételire készülő végzős középiskolásoknak, az első mintaórát csütörtökön tartják a Műegyetem Q épületében.

https://www.hrportal.hu/hr/ingyenes-felveteli-felkeszito-kurzust-indit-a-muegyetem-gazdasag--es-tarsadalomtudomanyi-kara-20200206.html

További megjelenés:

https://mediaklikk.hu/kulturalis-hirado-videok/video/2020/02/07/uj-ingyenes-kurzust-indit-a-bme/

https://www.hirstart.hu/hk/20200206_ingyenes_felveteli_felkeszito_kurzust_indit_a_muegyetem_gazdasag-_es_tarsadalomtudomanyi_kara

https://11.kerulet.ittlakunk.hu/suli-ovi/200206/ingyenes-felveteli-felkeszito-kurzust-indit-muegyetem-gazdasag-es

 

2020. február 9. Világegyetem a „semmiből”? De létezik egyáltalán „semmi”?

Heves indulatokat keltenek napjainkban azok a tudománynépszerűsítő könyvek, amelyek egyre határozottabban állítják, hogy az univerzumunk a semmiből jött létre. De létezik egyáltalán „semmi”? Dr. Orosz Lászlót, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Fizika Tanszékének docensét kérdeztük arról, mit tart a mai fizika – a semmiről.

https://magyarhang.org/tudomany/2020/02/09/vilagegyetem-a-semmibol-de-letezik-egyaltalan-semmi/

 

2020. február 10. Olcsóbban csengethet be a drón a postásnál

Előrejelzések szerint 2025-ben már napi 27 ezer drónrepülés várható Magyarországon – erről Kerekes Márk, a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) mesterszakos hallgatója beszélt a Magyar Logisztikai Szolgáltatók Szövetségének konferenciáján.

https://www.vg.hu/gazdasag/innovacio/olcsobban-csengethet-be-a-dron-a-postasnal-2-2035713/